Μια πολύ όμορφη συμβολική κίνηση έκαναν καθηγητές, μαθητές αλλά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων από το 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας.

Οι μαθητές σε συνεννόηση με τους καθηγητές τους διοργάνωσαν εκδρομή στο Λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παίξουν, αλλά και να βοηθήσουν συνομηλίκους πρόσφυγες που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση εξ’ αιτίας του πολέμου στην Συρία.

Την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανέλαβαν καθηγητές και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας, με την υποδιευθύντρια του σχολείου, Φρόσω Χαμηλάκη, να δηλώνει: "Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων που γίνονται στο σχολείο, εστιάζουμε κυρίως στο προσφυγικό θέμα. Τα παιδιά έτσι είναι ευαισθητοποιημένα γύρω από τους πρόσφυγες και την άφιξή τους στην Ελλάδα. Είναι κάτι που σχεδιάζαμε από καιρό να κάνουμε και σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες. Σήμερα πήγαμε στην πύλη Ε1 και Ε2, στην πρώτη πύλη δώσαμε τρόφιμα και χυμούς στα παιδιά - μάλιστα κάποιοι μαθητές μας βοήθησαν στο σερβίρισμα του πρωινού - ενώ στη δεύτερη πύλη στρώσαμε σεντόνια κάτω και τα παιδιά ζωγραφίσανε μαζί με τα μικρά παιδιά των προσφύγων".

"Έχουμε μαζέψει τρόφιμα και χρήματα από τους μαθητές μας, από τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, όλοι συνεισφέραμε. Θα συνεχίσουμε και θα βρεθούμε πάλι στις πύλες όπως σήμερα. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στο προσφυγικό θέμα. Αφενός, γιατί είμαστε δίπλα στο λιμάνι και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι, και αφετέρου γιατί η Δραπετσώνα κατοικείται από ανθρώπους που είναι πρόσφυγες οι ίδιοι", καταλήγει.

Καθημερινά εξελίσσονται πολύ όμορφες ιστορίες στο Λιμάνι του Πειραιά, πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές.

Η κίνηση από το 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας είναι ξεχωριστή, καθώς η ελπίδα κάθε κοινωνίας είναι οι νέοι άνθρωποι και με τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις μόνο ελπίδα μπορεί να νιώσει κάποιος.

Μακάρι η κίνηση τους να βρει κι άλλους μιμητές...