Ο Αντιδήμαρχος  Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος τίμησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την προσφορά του Δήμου στη ναυτιλία. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Ο κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας στον χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι,

 Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, σήμερα τιμάμε ουσιαστικά το Λιμενικό Σώμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει τα τελευταία εκατό χρόνια στην πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Ειδικά για εμάς στον Πειραιά, μια κατεξοχήν ναυτική πόλη, η προσφορά του Λιμενικού έχει βαρύνουσα σημασία.

Το έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι πολυσήμαντο και πολύπλευρο. Η προσφορά τους στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίζεται απ’ όλους, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα στην έρευνα και τη διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν. Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, οι λιμενικοί μας έσωσαν χιλιάδες ζωές που κινδύνεψαν στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και παιδάκια, επιχειρώντας με τρόπο άρτιο και υποδειγματικό, με ανθρωπισμό και ευαισθησία.

Φροντίζουν καθημερινά για την ασφάλεια και αστυνόμευση των θαλασσών, των ακτών και των λιμανιών μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων στην πρωτοκαθεδρία της ελληνικής ναυτιλίας διεθνώς.  

Από αυτό το βήμα θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού σώματος, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Φυσικά και όλους εσάς, τους απόστρατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για όσα έχετε προσφέρει στην πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά: οι Αντιδήμαρχοι  Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και Πληροφορικής, Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης : ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης,  ο Αρχηγός  του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο ΑΣΔΕΝ  κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Λ.Σ. κ. Βασίλης Μανωλάκος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Σταμάτης Κωνσταντίνου.  Ακολούθησε η απονομή διπλωμάτων και θυρεών και μουσική εκδήλωση με την μπάντα  του Λιμενικού Σώματος.