"Ποδοσφαιρικό πολιτισμό" έδειξαν πάλι οι... εξυγιαντές (τρομάρα τους) του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν ξεχάσει πως να κλοτσούν το τόπι και αναλώνονται αποκλειστικά στη λασπολογία και στη χουλιγκανική συμπεριφορά.

 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πεδίο μάχης η Τούμπα, μπούκαραν μέσα! (video) | onsports.gr

Όπως είχε γίνει και με τον Παναθηναϊκό στη Λωφόρο στον α' γύρο του Πρωταθλήματος, έτσι και τώρα, ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. έκανε ζούγκλα το γήπεδο της Τούμπας, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

***Θυμηθείτε όλα όσα έγιναν εδώ:

Welcome to the jungle και αναβολή λόγω κανίβαλων (ΦΩΤΟ)

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

"Κράξιμο" του Ζέκα στον Παναθηναϊκό Vol2: "Έμοιαζε με σκηνικό πολέμου"

Ο Σιμιτζόγλου... δεν είδε τα επεισόδια

 

Μέσω του επίσημου λογαριασμού που διαθέτει στο twitter η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημέρωσε πως υπήρξε οριστική διακοπή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πεδίο μάχης η Τούμπα, μπούκαραν μέσα!

Το παιχνίδια διεκόπη στο 89', την στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγείτο 2-1 του Π.Α.Ο.Κ., όταν οπαδοί του "Δικεφάλου του Βορρά" κινήθηκαν προς τον αγωνιστικό χώρο, ενώ έπεφταν φωτοβολίδες προς την εστία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Στέφανο Καπίνο.

Είχε προηγηθεί αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων, Μακ, o oποίος διαμαρτυρήθηκε ότι του έγινε πέναλτυ από τον Καπίνο.

Σε μια φάση που ο Σλοβάκος κάνει πρώτος χέρι.

Πρώτα κάνει το χέρι ο Μακ! (vid)

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια ξαναβγήκαν για να συνεχιστεί το παιγνίδι, αλλά ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων. Οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας φωτοβολίδες και αντικείμενα, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και το χόρτο να μετατρέπεται σε... πεδίο μάχης. 

Πολεμικό τοπίο η Τούμπα (pics)

 

Βαριά τιμωρία περιμένει τον Π.Α.Ο.Κ.

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης (με τη ρεβάνς να διεξάγεται κανονικά τον Απρίλιο στον Πειραιά). Ο Π.Α.Ο.Κ. κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον Πρωτάθλημα (κάτι που ίσως τους βάλει σε κίνδυνο ακόμη και για τη συμμετοχή στα play offs) και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές (τουλάχιστον 3-4), ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

 

Eπεισόδια και πριν το ματς

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. και αστυνομικούς των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγη ώρα πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Επεισόδια έξω από την Τούμπα! (pics)

Όλα ξεκίνησαν όταν δόθηκε η εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου, προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια οι δύο ομάδες στην Τούμπα.

Ομάδα οπαδών εγκλώβισε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και εκσφενδόνισαν προς αυτές βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια.Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Συγκεκριμένα, έξω από τον χώρο της Θύρας 4 υπήρξαν ανταλλαγές αντικειμένων, έπεσαν πολλά καπνογόνα και πολλές φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Tα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί. Οπαδοί του "Δικέφαλου του Βορρά", οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κράνη, κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και ενός περιπολικού της τροχαίας.