Πόλεμο στην ανεργία των Νέων φαίνεται πως θέλει να κηρύξει η Νέα Δημοκρατία μέσα από την ΟΝΝΕΔ. Έτσι εξηγείται η δημιουργία νέου τομέα "απασχόλησης & καταπολέμησης της ανεργίας των νέων".

Ο νέος τομέας θα σηματοδοτήσει την έναρξη καμπάνιας με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου θα ξεδιπλώνονται οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επικεφαλής ανέλαβε ο προερχόμενος απο τη Νίκαια και την Β Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, περιοχή που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από την ανεργία.

Τα ζητήματα αυτά σε συνδυασμό με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό (Brain Drain) είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια να πειστεί το ακροατήριο αυτό είναι πολύ δύσκολη καθώς έχει χασεί συνολικά την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. Οι νέοι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι αφού σε μεγάλη πλειοψηφία, που αγγίζει το 38%, πίστεψαν στις ελπίδες που πούλησε ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές του 2015 δημιουργώντας προσδοκίες οι οποίες στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο, μένει να δούμε αν αυτή η προσπάθεια θα έχει ουσία ή αν θα είναι ένα απλό πυροτέχνημα.