Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, παρευρέθηκαν στις εκδρομές που πραγματοποίησε δωρεάν ο Δήμος Πειραιά στο Σοφικό Κορινθίας για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης  και οι οποίες ήταν δωρεάν.

Συγκεκριμένα 1.000 μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, φιλοξενήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο «Ράντζο», όπου απόλαυσαν,  μεταξύ άλλων, πλούσιο γεύμα με ζωντανή μουσική ενώ συμμετείχαν και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδρομές στο Σοφικό Κορινθίας, πραγματοποιήθηκαν και με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε ομιλία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που διαπιστώνει πως τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, περνούν όμορφα στις εκδρομές που διοργανώνει ο Δήμος. «Δεν θέλουμε να μας ευχαριστείτε. Αντιθέτως εμείς πρέπει να σας ευχαριστήσουμε για όσα  μας έχετε προσφέρει. Δουλέψατε,  κουραστήκατε και οφείλουμε απέναντι σας να  κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο κ. Μώραλης λέγοντας, πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης, καθώς αντιλαμβάνονται την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, παρά τα ελλείμματα και τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε επίσης στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, λέγοντας πως είναι μια ομάδα με τον κ. Αγραπίδη και όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Αγάπης, η οποία δουλεύει για να παρέχει ότι μπορεί στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Ο κ. Μώραλης σημείωσε επιπλέον πως στο μέλλον θα γίνουν κι άλλα όμορφα πράγματα για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.  «Όπως  έχω ξαναπεί όταν γελάνε τα παιδιά  χαμογελάμε κι εμείς,  όταν γελάνε οι γονείς μας και οι παππούδες,  χαμογελάμε κι εμείς», ανέφερε ο Δήμαρχος, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την υποστήριξη στις εκδρομές των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης σε ομιλία του τόνισε ότι στον Κοινωνικό  Τομέα γίνεται μια σημαντική προσπάθεια, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον Δήμο Πειραιά. «Βιώνετε  και εσείς στην οικογένειά σας οικονομικές δυσκολίες. Παρά ταύτα όμως τα καταφέρνουμε και έχουμε και το ευτύχημα να έχουμε δίπλα μας  τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και να έχουμε δίπλα μας τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη», τόνισε ο κ. Αγραπίδης. Στη συνέχεια ενημέρωσε τα εκατοντάδες μέλη για τη σημαντική απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μειώσει τα δημοτικά τέλη 4%, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πέρυσι μειώθηκαν 3% και πρόπερσι  μειώθηκαν 3%, λέγοντας πως η παρούσα Δημοτική Αρχή προχώρησε σε  μείωση 10% τα τελευταία 4 χρόνια, τη στιγμή που το κράτος κόβει πόρους.

«Μολονότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες -πρόσθεσε ο κ. Αγραπίδης- στεκόμαστε δίπλα σας και το βιώνετε κι εσείς ότι είμαστε σαν μια οικογένεια. Ρόλος μας είναι να ομορφύνουμε τη ζωή σας,  πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η διάθεση και η ελπίδα.