Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με τρόφιμα οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά μέσω διατακτικών, εν όψει Χριστουγέννων.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους,  πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19,  γρ. 27, 3ος όροφος),  από 05/11/2018 έως και 16/11/2018 τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, τόνισε σε δήλωσή του, πως η προμήθεια διατακτικών σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, είναι μια ακόμα σημαντική κοινωνική παροχή του Δήμου. «Για μια ακόμα χρονιά συμπολίτες μας που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των διατακτικών, προκειμένου να παραλάβουν τρόφιμα», τόνισε ο κ. Αγραπίδης, λέγοντας πως η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει χιλιάδες συνανθρώπους μας, οφείλουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά όλους όσοι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας», τόνισε ο κ. Αγραπίδης, ο οποίος κάλεσε όλους όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση για παροχή τροφίμων εν όψει εορτών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες)

 

Όσοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο το 2018,  θα καταθέσουν:

1.Μόνο αίτηση

2.Τα πρόσφατα εκκαθαριστικά της εφορίας όλων των ενηλίκων συνοικούντων μελών.

3.Υπεύθυνη δήλωση με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Οι υπόλοιποι αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:  

1. Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/ης (συμπληρώνεται στην υπηρεσία µε την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

2. Αστυνομική ταυτότητα.

3. Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμό ∆ΕΚΟ (∆ΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον ∆ήμο Πειραιά.

5. Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2017 και δήλωση ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 (όλων των ενηλίκων).

6. Βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας (όλων των ενηλίκων εφόσον υπάρχουν).

7. Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:

Σημειώνεται πως το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθµό προσέλευσης των δικαιούχων ενώ κατά περίπτωση, μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά.