Με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνείας κ.Παντελεήμονα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολή Πειραιώς, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας αναφέρθηκε στο κηρυκτικό έργο της Εκκλησίας και στον τρόπο που αυτό γίνεται, στην μορφολογία του κηρύγματος, καθώς επίσης και στην μορφολογία και διάρθρωσή του.

Ο εύγλωττος και δυναμικός τρόπος, αλλά και η 30ετής θητεία του Σεβασμιωτάτου Κορωνείας στον πρώτο Άμβωνα της Ελλάδος, τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, αποτέλεσαν σημαντικό στοιχείο για μια πολύ επιτυχημένη συνεδρία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ.Παντελήμονα και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση. Ενημέρωσε επίσης το σώμα των Ιερέων για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την θέση της Εκκλησίας επ’ αυτού, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της υπόθεσης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς, υπό του Προέδρου του, Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέα Μαρκόπουλου.