Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Volleyleague. Οι «ερυθρόλευκες» αντιμετωπίζουν το Σάββατο (27/10) τον Άρη στο Ρέντη και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα χρονιά.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας λοιπόν, η Ομοσπονδία συνομίλησε με τη Σάσκια Χίπε. Η Γερμανίδα μπομπέρ του Θρύλου, αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, στον κόσμο της ομάδας αλλά μίλησε και για το γεγονός ότι μπορεί να επαναληφθεί και την φετινή χρονιά το τρεμπλ.

«Στην τρίτη της χρονιά στον Ολυμπιακό η Γερμανίδα Σάσκια Χίπε βάζει και πάλι ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για την ομάδα της. Η Γερμανίδα «μπόμπερ» …έδεσε για έναν ακόμη χρόνο στο λιμάνι της καρδιάς της με στόχο να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη πλούσια συλλογή «ερυθρόλευκων» μεταλλίων και διακρίσεων. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βάζει πλώρη μαζί με τον ανανεωμένο Ολυμπιακό για ένα νέο τρεμπλ. Εφικτό; «Δύσκολο αλλά εφικτό» απαντά η MVP της περσινής σεζόν.

Πως βρίσκει τον Ολυμπιακό ή έναρξη του πρωταθλήματος;

«Ήταν μεγάλη η περίοδος της προετοιμασίας μας και μετά από δύο μήνες δουλειάς, νομίζω ότι είμαστε έτοιμες για την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχουμε γνωριστεί οι παλιές με τις νέες αθλήτριες της ομάδας, είμαστε καλά αλλά ακόμα είναι αρχή. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο».

Στο μυαλό της Σάσκια το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ευκολότερο η δυσκολότερο από το περσινό;

«Θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Οι ομάδες δυνάμωσαν και όλες θέλουν να μας νικήσουν. Δεν μπορούμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι γιατί πετύχαμε όλους τους στόχους μας αλλά η πίεση για το αποτέλεσμα πάντα υπάρχει».

Αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι έχει τον ίδιο ελληνικό κορμό αλλά και τον ίδιο προπονητή;

«Ναι σίγουρα. Οι βασικές μας αθλήτριες είναι χρόνια στην ομάδα και αυτό είναι πλεονέκτημα. Γνωρίζει η μία τις δυνατότητες της άλλης και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι».

Πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί μια ομάδα στην προσθήκη δύο νέων ξένων παικτριών αλλά και με την επιστροφή της Ζακχαίου μετά τον τραυματισμό της;

«Πέρυσι αντιμετωπίσαμε την ίδια κατάσταση και τα πήγαμε εξαιρετικά. Η Ζακχαίου ήταν από πέρυσι μαζί μας αλλά δυστυχώς είχε τραυματιστεί σοβαρά. Πάντα είναι καλό να έρχονται λίγες προσθήκες στον ήδη υπάρχοντα βασικό κορμό μίας ομάδας. Δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστούν. Όλες οι νέες αθλήτριες είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, ευχάριστοι άνθρωποι».

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω δει πολλές ομάδες. Με την Σαντορίνη που παίξαμε δύο φορές είδα ότι είναι πολύ καλή ομάδα και τα μεταξύ μας παιχνίδια δεν θα είναι εύκολα. Όπως είπα, πολλές ομάδες ενισχύθηκαν αλλά δεν τις έχω δει και δεν ξέρω ακόμα τις δυνατότητές τους».

Πέρσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα με την μικρότερη δυνατή απώλεια βαθμού και σετ. Φέτος ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, να μην χάσει ούτε σετ;

«Πάμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Δεν πάμε στα παιχνίδια με αυτή την λογική, απλά θέλουμε να κερδίζουμε παίζοντας καλό βόλεϊ. Αν αυτό έρθει στη πορεία τότε θα είναι ευχάριστο».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα θέλει τρόπαια. Πέρυσι είχατε 3. Είναι δυνατόν να επαναληφθεί;

«Είναι εφικτό αλλά δύσκολο. Όλοι γνωρίζουν πως είχαμε δύσκολη κλήρωση στον δεύτερο γύρο του Challenge Cup. Θα παίζουμε πάντα για τη νίκη αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Τι θα ήθελες να υποσχεθείς στον κόσμο της ομάδας;

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα η πρώτη σκόρερ και η καλύτερη παίκτρια. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι σε κάθε αγώνα θα δίνω το 100% του εαυτού μου, θα παλεύω για κάθε μπάλα, όχι μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα».

Πάντως είναι καιρός αφού από πέρσι μαθαίνεις ελληνικά, να μάθεις να χορεύεις και συρτάκι. Οι φίλαθλοι της ομάδας θα ήθελαν να χορεύεις συρτάκι μετά από κατάκτηση τίτλου...

«Θα δούμε, θα το σκεφτώ (γέλια)».