Με φόρα από την Στοκχόλμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέτριψε με 2-0 σετ (6-2, 7-6 [3]) τον Ζερεμί Σάρντι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του 500άρι indoor τουρνουά που διεξάγεται στη Βασιλεία.

Ο Ελληνας τενίστας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Πέτερ Γκόγιοτσικ, που απέκλεισε τον Νίκολας Τζάρι (1-6, 7-5, 6-3). Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του 20χρονου τενίστα, που πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε τον πρώτο του ATP τίτλο στην καριέρα του.

Ο «Τσιτσιφάστ» ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε 3-0 με διπλό μπρέικ, με τον συμπατριώτη μας να κρατάει το σερβίς του και να φτάνει εύκολα στο 6-2. Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος ανέβασε την απόδοσή του και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ελληνα τενίστα, ο οποίος όμως έδειξε χαρακτήρα, είχε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του αντιπάλου του και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-1 και με 7-3 έκανε το 2-0 και πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Αυτή ήταν η 40η νίκη του στη φετινή σεζόν (40-25), με την οποία μπήκε στο «κλειστό» κλαμπ των… 40άρηδων, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται οι Ζβέρεφ (49), Τιμ (49) Ναδάλ (45), Τζόκοβιτς (45) και Φέντερερ (40). Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Πέτερ Γκόγιοτσικ, με τον Ελληνα τενίστα να είναι και πάλι το φαβορί για τη νίκη.