Mία ακόμη προεκλογική δέσμευση, της δημοτικής αρχής Μώραλη, έγινε πράξη με τη σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που προβλέπει και για φέτος σημαντική μείωση των δημοτικών τελών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γιάννης Μελάς, εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη μείωση δημοτικών τελών κατά 4% για το 2019. Είναι η τρίτη κατά σειρά μείωση στην οποία προέβη η Δημοτική Αρχή Μώραλη. Αφότου ανέλαβε το 2015 έχει προβεί και με τη νέα ,σε συνολική μείωση 10% των δημοτικών τελών.

Ο Γιάννης Μελάς, χαρακτήρισε μάλιστα ως τεράστια επιτυχία αυτή τη μείωση  των ανταποδοτικών τελών που πέτυχε η σημερινή δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτύχει Δήμος της χώρας. Πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, πως αυτός ο προϋπολογισμός είναι δίκαιος, σωστός και τολμηρός.

Η μείωση τους , αποτελούσε εξάλλου προεκλογική της δέσμευση. Παράλληλα παραμένει η απαλλαγή από καταβολή τελών των απόρων , όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω με εισόδημα έως 12.000 ευρώ , 50% μείωση των τελών για πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ κ.α 

Η εισήγηση του αντιδήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μελά, για την περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών, εγκρίθηκε πριν λίγο κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά