Η Αναπληρώτρια Επιχειρησιακής Πολιτικής της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α., Υποναύαρχος Meredith AUSTIN, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο ΡΑΠΤΗ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών. 

  Εν λόγω αξιωματούχος συνοδευόταν από τον Υπασπιστή της και την Βοηθό Ακολούθου Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ενώ από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός του  Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ, καθώς και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., η Αναπληρώτρια Επιχειρησιακής Πολιτικής της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και για τη συνεργασία του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. με τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς (π.χ. FRONTEX, EMSA).

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ένας σύντομος πλους με το Περιπολικό Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 080.