Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε χθες στην όγδοη απονομή των βραβείων "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2015 - 2016", που διοργανώθηκε από την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά σε συνεργασία με την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων Τέχνης, στην αίθουσα τελετών του Ε.Β.Ε.Π. .
 
Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο "Ανθρωπιάς και Τοπικής Αυτοδιοίκησης" στον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι πολίτες και ο Δήμος του νησιού σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, παίρνοντας το λόγο κατά την απονομή του βραβείου, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Κυρίες και κύριοι, φίλοι  προσκεκλημένοι,

Δήμαρχοι σαν τον Δήμαρχο της Λέσβου, πολίτες σαν τους κατοίκους της Λέσβου και των άλλων νησιών και άλλων περιοχών της χώρας, είναι αυτοί που βγάζουν τη χώρα ασπροπρόσωπη, σε σχέση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Με τη φιλοτιμία τους, με την αίσθηση αλληλεγγύης υπερβάλλουν εαυτούς και χωρίς ένα - για να είμαστε ειλικρινείς - εθνικό σχέδιο, χωρίς κανένα πλάνο προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και το κάνουν με επάρκεια. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ιδιαίτερα στον επικεφαλής, τον Δήμαρχο της Λέσβου (και σε άλλους Δημάρχους για να είμαστε ειλικρινείς), που δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση.
 
Προβληματιζόμαστε: όταν εμείς υποδεχόμαστε δύο και τρεις χιλιάδες πρόσφυγες την ημέρα, αναλογιστείτε την αναλογία πληθυσμού και έκτασης, τί να κάνουν και οι άνθρωποι και ο Δήμαρχος, που έχουν δεχθεί δεκάδες χιλιάδες τους τελευταίους μήνες - μπορεί να μας πει τα νούμερα - και τι μάχες έχουν δώσει. Να συνεχίσετε έτσι Δήμαρχε. Δίνετε κουράγιο και σε μας τους υπόλοιπους Δημάρχους, που σιγά - σιγά μας έχει έρθει το πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο, έστω και καθυστερημένα. Γιατί αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι να κυνηγάμε συνεχώς την ουρά μας. Πολλά συγχαρητήρια. Χαίρομαι που η βράβευση γίνεται στην πόλη μας, στον Πειραιά"
.
 
Από τον Δήμο Πειραιά, βραβεία και διπλώματα απένειμαν επίσης:
 
- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δαβάκης, στον υπεραθλητή του kickboxing, με τα 16 παγκόσμια Πρωταθλήματα, Μιχάλη Ζαμπίδη
- η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου στον σκηνοθέτη του "ΕL GRECO", Γιάννη Σμαραγδή
- η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Χάρις Ζηλάκου, στην ηθοποιό Άννα Βαγενά
- ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, στον ιατρό πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά και Δημοτικό Σύμβουλο, Νίκο Βλαχάκο
- ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Καλογερόγιαννης, στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση
- ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Παναγιώτης Κουβάτσος στον Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο.