Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Διεθνούς Διαστημικού διαγωνισμού της NASA, «NASA Space Apps Challenge Piraeus»  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Piraeus, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Πειραιά και είναι ένα τριήμερο hackathon, όπου  προγραμματιστές, μηχανολόγοι, σχεδιαστές και καλλιτέχνες  συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών.

Ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης σε δήλωσή του επεσήμανε πως είναι σημαντικό να φιλοξενούνται στον Πειραιά μεγάλα και σημαντικά γεγονότα, όπως είναι ο διεθνής διαγωνισμός «NASA Space Apps Challenge Piraeus» και δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «Μετά τη διοργάνωση και φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε να πραγματοποιούνται στην πόλη μας και επιστημονικά δρώμενα. Ο κ. Βεντούρης  επίσης τόνισε πως «πρόκειται για έναν δημοφιλή διαγωνισμό με διεθνή απήχηση, στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι επιστήμονες. Χαιρόμαστε που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας ο «NASA Space Apps Challenge» και επιθυμία μας είναι να φιλοξενείται κάθε χρόνο στον Πειραιά. Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτό τον διαγωνισμό θα αναδειχθούν ενδιαφέρουσες  καινοτόμες ιδέες»., σημείωσε ο κ. Βεντούρης.

Ο διαγωνισμός διαρκεί τρεις ημέρες και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 21:00. Διοργανώνεται από τον «GREEK NEWSPACE SOCIETY» a chapter of the National Space Society και έχει την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου Πειραιά.