Δεύτερο εκτός έδρας ματς τη φετινή σεζόν και ο Ολυμπιακός πέτυχε την δεύτερη του νίκη! Σε μία ακόμα πολύ δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις για τη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» για τρία δεκάλεπτα έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ. Κάτι που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστούμε πώς απέναντί τους ήταν ένας αντίπαλος που ήταν σε μεγάλη φόρμα, με τον ίδιο «κορμό» σε σχέση με πέρσι, που προέρχονται από εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ισπανία και Ευρωλίγκα.

Αλλά η ομάδα του Μπλατ έδειξε πώς βαδίζει στο σωστό δρόμο. Η δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία φαίνεται. Ορισμένοι θεώρησαν, βλέποντας τα φιλικά, πώς ο Ολυμπιακός δεν θα είναι από την αρχή της σεζόν τόσο δυνατός. Ο κόουτς του Θρύλου και οι παίκτες του, πάντως, γνωρίζουν πόσο έχουν δουλέψει στο παρκέ στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στα ματς. Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει, που είχε για τρία δεκάλεπτα σωστή προσέγγιση στο ματς, σωστό τρόπο σκέψης, ήξερε τι να κάνει και πώς να το κάνει.

Εκεί που φάνηκε, όμως, όλα τα παραπάνω ήταν στο τέλος. Όταν η Μπασκόνια πλησίασε κοντά στο σκορ. Με την μπάλα να «καίει» είδαμε έναν Ολυμπιακό να μην βιάζεται, αλλά να κυκλοφορεί καλά την μπάλα, να «διαβάζει» την αντίπαλη άμυνα, να αναζητά τις αδυναμίες της, να «χτυπά» σε εκείνο το σημείο. Θα ήταν αδύνατο να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» υψηλή απόδοση για 40 λεπτά. Ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πιο δεμένος, που απλά έχει κάνει λίγες προσθήκες σε σχέση με πέρσι. Όμως, επειδή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο.

Αποτελέσματα που βοηθούν την ομάδα να κερδίσει κι άλλο χρόνο για να δεθεί ακόμα περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη «χημεία» και διάρκεια στο παιχνίδι της για 40 λεπτά. Κι αυτό είναι το επόμενο που αναζητούν ο Μπλατ και οι παίκτες του.