Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καβάλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παίρνοντας τη νίκη με 115-61, για το πρωτάθλημα της Α1. Σημασία για τους «ερυθρόλευκους» έχει περισσότερο η εμφάνιση, αφού η νίκη αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική του αντιπάλου θα ερχόταν έτσι και αλλιώς. Ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Λαμποράλ, την προσεχή Παρασκευή στο ΣΕΦ για τη φάση του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας.

Το καλό για τον προπονητή του Θρύλου, Γιάννη Σφαιρόπουλο, είναι πως από τη στιγμή που το ματς είχε ξεφύγει στο σκορ από την πρώτη κιόλας περίοδο, είχε τη δυνατότητα να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες... ρεζέρβες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και ο Μουράτος αγωνίστηκε κοντά στα 6 λεπτά, ενώ σημείωσε μάλιστα και 3 πόντους, έχοντας και 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ!

Από εκεί και πέρα, σημαντική ήταν η παρουσία του Παπανικολάου, ο οποίος σε κάθε παιχνίδι δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Κόντρα στην Καβάλα σημείωσε 18 πόντους και αυτό είναι αρκετά σημαντικό για τον Ολυμπιακό, αφού πλέον έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Ευρώπη. Παράλληλα σε καλή ημέρα βρέθηκε ο Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, τους περισσότερους απ’ αυτούς στην πρώτη περίοδο, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Χάντερ (10), Σπανούλης (13), Στρόμπερι (19) και Μάντζαρης (16).

Ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στην κατάκτηση της νίκης απέναντι στην Καβάλα και πλέον το μόνο που κοιτάει είναι ο αγώνας με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ την Παρασκευή, για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα...