Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική και αυτό δεν γίνεται σε κανένα άλλο πρωτάθλημα, πέραν της Superleague. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αρκετά παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής γίνονται λάθη, τα οποία είναι τόσο εξόφθαλμα, με αποτέλεσμα να βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι Ελληνες ρέφερι δεν είναι ικανοί.

Με αφορμή ότι στο δείπνο, που έγινε την περασμένη Πέμπτη (11/10) μεταξύ των εκπροσώπων των FIFA, UEFA και των ΠΑΕ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, τέθηκε το παραπάνω θέμα, φάνηκε ότι άποψη για την ελληνική διαιτησία έχουν και οι εκπρόσωποι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών. Αυτό αποδεικνύεται από το εξής σχόλιο που έγινε από την πλευρά τους: «Οι Ελληνες διαιτητές δεν έχουν ποιότητα».

Επειδή τα διαιτητικά «εγκλήματα» δεν έγιναν στα ντέρμπι αλλά στα άλλα παιχνίδια, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ζήτησαν ξένους διαιτητές μέχρι το τέλος της σεζόν, όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο στα ματς των «ερυθρολεύκων» και της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά και των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού. Οι ξένοι αξιωματούχοι δεν το αρνήθηκαν, τονίζοντας ότι η ΚΕΔ θα εξετάσει κοινό αίτημα ομάδων να έχουν ξένο διαιτητή.