Για την εποχή, ουδείς θα το περίμενε, αλλά ο Ολυμπιακός με πολύ ωραίο μπάσκετ, επικράτησε της Κίμκι στην έδρα της με 87-66, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα. Φρέσκος, με ενέργεια και λύσεις, με καλή άμυνα και υπεροπλία στην επίθεση (σ.σ. οκτώ παίκτες με πάνω από 8 πόντους, 4 διψήφιοι, 25 ασίστ), οι «ερυθρόλευκοι», μετά το κακό τους ξεκίνημα, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, είχαν κάθε «απάντηση» και έλεγξαν πλήρως το ματς, σημειώνοντας την 2η νίκη τους (μετά το 2013) σε 5 επισκέψεις στην έδρα της Κίμκι.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η ταυτότητα του Ολυμπιακού. Το μπάσκετ αυτό που θέλει να παίξει. Πλουραλισμός και τρανζίσιον στην επίθεση αλλά και καλή άμυνα.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοφ. Μπορεί ο Λεντέι να τον… πέρασε στο photo finish στο ranking αλλά ο Βεζένκοφ έκανε μία τρομερή και ουσιώδη εμφάνιση.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Λεντέι με αθόρεβη δουλειά, Στρέλνιεκς στο β΄μέρος, Πρίντεζης, Σπανούλης. Βοήθησαν πολλοί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 37 ριμπάουντ ο Ολυμπιακός, 18 η Κίμκι.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Μάλκολμ Τόμας δεν βοήθησε την Κίμκι.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, που ξεκίνησε στο ματς με Γκος, Σπανούλη, Τουπάν, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, μία 5άδα που φαίνεται να καθιερώνεται, ξεκίνησε καλά στο ματς, βγάζοντας 2 άμυνες και σκοράροντας στο τρανζίσιον με τον Πρίντεζη από ασίστ του Γκος, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όπως θα ήθελε. Ο Γκιλ με 7 σερί πόντους (αδύναμη πλευρά, παίζοντας τον Πρίντεζη και αιφνιδιασμό από λάθος του Τουπάν) έκανε το 7-2, με τον Κρόκερ με τρίποντο, πάλι σε τρανζίσιον να αυξάνει σε 10-2 και να αναγκάζει τον Μπλατ σε τάιμ άουτ. Τρεις στις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες είχε στην επίθεση στο «5 εναντίον 5», με στατικότητα και καθόλου καλή κυκλοφορία και σε 4 λεπτά αγώνα, 3 λάθη. Μετά το τάιμ άουτ συνήλθαν. Ο Σπανούλης με ντράιβ τους πήγε από ασφαλή δρόμο, ενώ το μπλοκ του Μιλουτίνοφ βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να βγουν και πάλι στο τρανζίσιον με τον Τίμα. Μπλοκ του Λετονού και τρίποντο του Γκος, με τους Πειραιώτες να βρίσκουν ρυθμό και να επεκτείνουν το σερί τους στο 0-11 για το 12-13. Μετά το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, ο Σβεντ το πήρε πάνω του με τρίποντα και ντράιβ με τον Γκος μπροστά του, με τον Ολυμπιακό να έχει «απαντήσεις» με τον Βεζένκοφ και τρίποντο του Τίμα για το 20-20. (22-20 1οδεκάλεπτο).

Ο Ολυμπιακός, με τον Παπανικολάου στην 5άδα του, ξεκίνησε με ένα 8-0 σερί στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Βεζένκοφ να κάνει εξαιρετική δουλειά σε επίθεση και ριμπάουντ, για το 22-28. Η άμυνα του Ολυμπιακού λειτουργούσε καλά, πλην εξαιρέσεων με τον Σβεντ αλλά και εν… υπνώση σε μία επαναφορά (27-30). Ο Μπλατ πήγε με ψηλά σχήματα (Γκος, Παπανικολάου, Τίμα, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ και στη συνέχεα με Τουπάν στη θέση Παπανικολάου), το αποτέλεσμα φάνηκε (και) στα ριμπάουντ (8-18) ενώ ο Μιλουτίνοφ, πέραν της καλής δουλειάς στην άμυνα, σκόραρε και τους πρώτους του πόντους για το 29-36. Ακόμα και οι επιστροφές του ήταν καλές, μόνο με τον Σβεντ είχε θέματα (18 πόντους αυτός, 16 οι υπόλοιποι). Ο Σπανούλης έβαλε τα… κερασάκια στην τούρτα στο τέλος του πρώτου μέρους, βγάζοντας άλεϊ ουπ (6η ασίστ) στον Λεντέι και πετυχαίνοντας τρίποντο στη λήξη του χρόνου για το 34-44 (12-24 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός είχε 12/18 δίποντα και 3/11 τρίποντα. 8-21 τα ριμπάουντ υπέρ του με την Κίμκι να έχει πάρει μόλις 1 επιθετικό ενώ οι ασίστ ήταν 6-13 και είχε 7 πόντους από δεύτερη ευκαιρία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν δυνατά και στην εκκίνηση της 3ης περιόδου, μπαίνοντας με επιμέρους 2-7 σκορ για το 36-52, με τον Πρίντεζη να φτάνει τους 7 πόντους, τον Σπανούλη τους 8 και τον Γκος να ευστοχεί από τα 6,75μ. (4/12 ο Ολυμπιακός). Ο Πρίντεζης στην άμυνα είχε προβλήματα με τον Γκιλ, αλλά μπροστά έκανε ζημιά στην Κίμκι για το 38-53. Οι Ρώσοι αντέδρασαν σε εκείνο το σημείο, το επέτρεψε και η άμυνα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα 10-2 επιμέρους για να μειώσουν σε 48-55, με τον Σβεντ και αφύλαχτο τον Μποστ που κάρφωσε. Ο Στρέλνιεκς έδωσε τη λύση με τρίποντο, αλλά «απάντησε» άμεσα ο Κρόκερ. Ο Βεζένκοφ ύψωσε τρομερά από την κορυφή στον Βεζένκοφ, η Κίμκι γύρισε πολύ ωραία τη μπάλα για τρίποντο του Σβεντ (26 πόντους, 6/11 τρίποντα) και ο Τίμα με γκολ φάουλ έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 54-63 (20-19 επιμέρους).

Στρέλνιεκς και Βεζένκοφ με σουτ, στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου έκαναν το 54-68, ενώ οι δυο τους, «απάντησαν» στον Σβεντ για να αυξήσουν στη συνέχεια σε 56-73, με τον Ολυμπιακό να παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ. Ο Παπανικολάου έχασε… λέι απ, η μπάλα τιμωρεί και ο Σβεντ πέτυχε μπροστά του τρίποντο, αλλά το ξεπλήρωσε στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο για το 61-76. Η Κίμκι έκανε κάποιες απέλπιδες προσπάθειες, με τον Σβεντ κυρίως, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και είχε κάθε απάντηση. Με τρίποντο του Στρέλνιεκς (11 πόντους) και αιφνιδιασμό του Λεντέι (από κόψιμο του Παπανικολάου) έγινε το 66-83 και τα τελευταία 2 λεπτά ήταν… διαδικαστικά. Τελικό σκορ 66-87 με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίκα.

Τα Δεκάλεπτα: 22-20, 34-44, 54-63, 66-87.