Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  παρευρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης των τμημάτων  του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για την κατάκτηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών τροπαίων  την περίοδο 2017-2018,  που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απένειμε  το βραβείο στο Πόλο Ανδρών και συγκεκριμένα στον βοηθό προπονητή κ. Βαγγέλη Δελακά και στον  τερματοφύλακα κ. Γιόζιπ Πάβιτς. 

Βραβεία απένειμαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης στο Πόλο Γυναικών και  η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία βράβευσε τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης κ. Νίκο Γέμελο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο κ. Αντώνης Γλύκας, πραγματοποίησαν ομιλίες ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλης Κουντούρης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ξυνή κ. Σοφοκλής Ξυνής, η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η αρχηγός της ομάδας Πόλο κα Φιλιώ Μανωλιουδάκη και η αρχηγός της ομάδας Βόλεϊ κα Στέλλα Χριστοδούλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε ότι αισθάνεται όμορφα όταν παρευρίσκεται σε εκδήλωση για τον Ολυμπιακό, καθώς υπηρέτησε στον σύλλογο  23 χρόνια. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, με βάση τα αποτελέσματα σε όλα τα αθλήματα και τους τίτλους,  τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Εν συνεχεία  συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλη Κουντούρη για την προσφορά του ενώ επεσήμανε πως η βοήθεια που προσφέρει ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ερασιτέχνη είναι σημαντική. Επιπλέον ο κ. Μώραλης τόνισε:  «Επειδή γνώριζα τι παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση ο Μιχάλης Κουντούρης, δεν πίστευα ότι σε τόσο σύντομο διάστημα θα μπορούσε να λύσει ο Ερασιτέχνης τα προβλήματα που παρέλαβε, να μπει σε έναν ίσιο δρόμο, να έχει τόσο μεγάλες ευρωπαϊκές και εθνικές επιτυχίες, να κάνει νέα τμήματα. Αυτό οφείλεται στην αγάπη και στην ευφυΐα του Μιχάλη Κουντούρη στο κομμάτι του Ολυμπιακού αλλά και στην υποστήριξη που είχε και εξακολουθεί να έχει από τον  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ξυνή, λέγοντας πως στηρίζουν την πόλη κι έχουν αναπτύξει συνεργασία με τον Δήμο, με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. «Είμαστε τρεις φορείς εδώ, ο Δήμος Πειραιά, ο Ολυμπιακός, ο Όμιλος Ξυνή, που έχουμε κοινή αντίληψη τι είναι ο Ολυμπιακός και τι μπορεί να προσφέρει ο Ολυμπιακός στην πόλη. Η πόλη είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να προσφέρει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό», τόνισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός συνδράμει στην πόλη και βοηθά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για  έναν καλύτερο Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του κολυμβητηρίου και επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή θα ασκήσει περισσότερη πίεση στην πολιτεία για το θέμα αυτό, καθώς όπως ανέφερε  οι πόροι για τη δημιουργία του κολυμβητηρίου υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει ο χώρος. «Θα πιέσουμε παραπάνω και πιστεύω ότι στην επόμενη θητεία μας –καθώς πιστεύω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα παραμείνει στην πόλη - θα υλοποιήσουμε κι αυτό τον στόχο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός από τον ίδιο και τον πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αναγκάστηκε αδίκως να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης, λόγω γελοίων και αστήρικτων κατηγοριών», είναι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  ο Νίκος Γέμελος, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Νίκος Μαντούβαλος, η Σταυρούλα Αντωνάκου,  οι οποίοι είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να  βοηθήσει και όλες τις άλλες ομάδες της πόλης, γιατί όπως εξήγησε: «προφανώς ο Ολυμπιακός είναι η ναυαρχίδα και ο πρεσβευτής της πόλης, αλλά έχουμε πολλά ιστορικά και νέα σωματεία που πρέπει να στηρίξουμε». Κλείνοντας συνεχάρη τον κ. Ξυνή  για την εκδήλωση και για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό, τον κ. Κουντούρη και κυρίως τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους προπονητές και τους αθλητές καθώς όπως  ανέφερε: «προφανώς υπάρχει διοίκηση, ο χρηματοδότης αλλά αυτοί που κερδίζουν μέσα στα γήπεδα και παίρνουν μετάλλια, κύπελλα, τίτλους είναι οι αθλήτριες και οι αθλητές. Μας κάνατε υπερήφανους, χαιρόμαστε να σας βλέπουμε να κερδίζετε και να αγωνίζεστε και σε αυτούς που δεν κέρδισαν κάποιο κύπελλο ή πρωτάθλημα επίσης πολλά μπράβο. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα κοντά και  η σχέση αυτή θα ενδυναμωθεί περαιτέρω».

 

Οι ομάδες με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

Βόλεϊ Ανδρών (Πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ, συμμετοχή στον τελικό του CEV Challenge Cup)
Βόλεϊ Γυναικών (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, CEV Challenge Cup)
Πόλο Ανδρών (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, LEN Champions League)
Πόλο Γυναικών (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, συμμετοχή στον τελικό του LEN Trophy)
Χάντμπολ Ανδρών (Πρωτάθλημα, Κύπελλο)
Μπάσκετ Γυναικών (Πρωτάθλημα, Κύπελλο)
Κολύμβηση (Πρωτάθλημα Γενικής, Ανδρών, Γυναικών)
Στίβος (Πρωτάθλημα Κλειστού Ανδρών, Πρωτάθλημα Ανοιχτού Ανδρών)
Πινγκ πονγκ (Πρωτάθλημα Ανδρών, Πρωτάθλημα Γυναικών)
Πυγμαχία (Πρωτάθλημα Ανδρών κατηγορία Elite)

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Γιάννης Μελάς, Κυριάκος Σιγαλάκος, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντούβαλος.  Επίσης, παρευρέθηκαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης, διοικητικά στελέχη του Ολυμπιακού, προπονητές, αθλητές, εκπρόσωποι φορέων της πόλης  κ.α.