Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη κατασκευής του μεγαλύτερου αθλητικού έργου των τελευταίων ετών στον Κορυδαλλό, ξεκίνησε από σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των δύο γηπέδων αντισφαίρισης  (τένις) στην περιοχή των 88 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας έργο, που θα συμβάλλει όχι μόνο στην αθλητική της ανάπτυξη αλλά και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των Φυλακών. Το έργο θα κατασκευαστεί στην έκταση ανάμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου, η οποία παρέμενε ως σήμερα αναξιοποίητη.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ενώ υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

«Ο Κορυδαλλός αποκτά επιτέλους ένα νέο σύγχρονο Κλειστό Κολυμβητήριο, μια αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών, που δικαιούνται τα παιδιά, η νεολαία και οι αθλούμενοι της πόλης μας, αφού επί χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους, χωρίς να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τους. Αυτό το πολύχρονο αίτημα γίνεται επιτέλους πράξη, με τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία χρηματοδότησε εξολοκλήρου το έργο, κατανοώντας τις σημαντικές ανάγκες δεκάδων εκατοντάδων οικογενειών. Με την υποστήριξη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε ενάμισι χρόνο ο Κορυδαλλός θα καμαρώνει για την απόκτηση της πιο σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης υγρού στίβου» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

 Το Κολυμβητήριο θα είναι βιοκλιματικό και θα θερμαίνεται με σύστημα γεωθερμίας, που εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία νερού και μειωμένο κόστος συντήρησης. 

Θα έχει οκτώ διαδρομές, οι οποίες θα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους πολίτες της πόλης, καθώς και κερκίδες δυναμικότητας 300 περίπου θεατών. Στο υπόγειο θα βρίσκονται οι Η/Μ εγκαταστάσεις, στο ισόγειο η είσοδος και το κυλικείο και στην τρίτη η είσοδος των αθλητών, η πισίνα και τα αποδυτήρια.  Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα αντισφαίρισης με περίφραξη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ για το άθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Κολυμβητήριο εντάσσεται στην δημιουργία ενός πολυχώρου άθλησης, πρασίνου και αναψυχής,  που περιλαμβάνει επίσης το πάρκο πρασίνου και αναψυχής, που θα κατασκευαστεί στην έκταση 10 στρεμμάτων των πρώην Γυναικείων Φυλακών, καθώς και το αναβαθμισμένο πάρκο των 88 στρεμμάτων, με έργα που θα ξεκινήσει ο Δήμος Κορυδαλλού  το επόμενο διάστημα.