Ο πρώην βουλευτής Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Καρύδης, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργο Στάθακη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννη Μανιάτη και την άρνηση του πρώτου να αποζημιώσει η κυβέρνηση τους Υδραίους κατοίκους και επαγγελματίες, μετά το μπλακ-άουτ του καλοκαιριού, ξιφούλκησε εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και των βουλευτών του Πειραιά οι οποίοι όπως τονίζει εξαπάτησαν τους πληγέντες με ψεύτικες δεσμεύσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη

Οι μάσκες έπεσαν!

Ο κ Σταθάκης με απροκάλυπτο τρόπο και απύθμενο θράσος αρνείται να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ στους κατοίκους, τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες της Ύδρας ,που επί 35  ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω του μπλακάουτ που έπληξε το νησί στις 26 και 27 Αυγούστου. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι « δεν αποζημιώνονται τυχαία συμβάντα, τυχαίες βλάβες υλικών του δικτύου ή λόγω ανωτέρας βίας».

Όλοι βέβαια γνωρίζουν οτι το μπλακάουτ συνέβη γιατί το δίκτυο ήταν ασυντήρητο και ότι η καθυστέρηση για την αποκατάσταση του ήταν μεγάλη.

Τις ώρες της μεγάλης απόγνωσης και αγανάκτησης , τα κυβερνητικά στελέχη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντιπεριφερειαρχης νήσων για να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή των Υδραίων, διαβεβαίωναν ότι θα δοθούν από την κυβέρνηση αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Ενάμιση μήνα περίπου μετά, τη θέση των δεσμεύσεων πήραν η αναλγησία, η εξαπάτηση και η ωμή κοροϊδία των πληγέντων.

Ντροπή - ντροπή - ντροπή.