"Η Ν.Δ. πρέπει να απαντήσει ποιες ήταν οι σχέσεις του κόμματος με συγκεκριμένα άτομα και μηχανισμούς μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών από δημοσιογράφους", είπε στα Παραπολιτικά 90, 1 ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά έδινε 15.000 ευρώ συν ΦΠΑ στον εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη Παναγιώτη Μαυρίκο, ο κ. Παππάς είπε πως η Ν.Δ. το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει το τεκμήριο που παρουσιάστηκε. Είπε επίσης ότι το ζήτημα είναι αν και κατά πόσο το σύστημα το χρησιμοποιούσε η ΝΔ για να κάνει τις δουλειές που ξέρει να κάνει  σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν όλες οι μέριμνες για να δούμε τι έχει συμβεί.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα του Βήματος περί μυστικών συναντήσεων Τσίπρα - Ψυχάρη τόνισε πως αποκαλύπτεται ότι οι παροικούντες γνώρισαν ποιοί ήταν οι σχεδιασμοί του εν λόγω συγκροτήματος και επέλεξαν να αποκαλύψουν οι ίδιοι τους στόχους τους.

Αναφερόμενος στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης είπε με νόημα ότι βρίσκεται σε διαδικασία κάθαρσης και πως θα υπάρξει νέο τοπίο ενώ αποκάλυψε πως εντός των επόμενων 15 ημερών θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Παράλληλα, επανέλαβε πως θα υπάρξουν 4 άδειες για κανάλια γενικού περιεχομένου ενώ δεν ξεκαθάρισε πόσες θα είναι οι άδειες για θεματικά κανάλια.

Σε ότι αφορά, το προσφυγικό εκτίμησε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιεί αρκετά όταν αναλάβει δράση το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει μια διαρκή μέριμνα να πείσει για τις θέσεις της.

Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι δεν φοβάται για την κυβερνητική συνοχή σημειώνοντας πως την σταθεροποίηση φοβούνται συγκεκριμένα κέντρα.