Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα μέλη του δικτύου – οι σημαντικότεροι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί της Αθήνας – διοργανώνουν μια νύχτα γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση.

Πρόκειται για τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Στη Νύχτα Πολιτισμού συμμετέχουν και οργανισμοί, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Δικτύου, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς» επισκέπτες με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στον δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances και άλλα.

Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας. Την ίδια βραδιά, ειδικά για τη Νύχτα Πολιτισμού, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί.