Άλλη μία «χρυσή» σελίδα στην τεράστια ιστορία του «έγραψε» απόψε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τη Βέροια με πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησαν το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Φουστέρ στο 19’ και στο 65’ και ο Πουλίδο στο 83’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου, που βρήκε τον κατάλληλο τρόπο να γιατρέψει τις... πληγές του από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: με ΚΟΥΠΑ. Και τώρα, ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Οι ΚΟΥΠΕΣ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε κεφάτος στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Μάρκο Σίλβα να κάνει αρκετές αλλαγές, είτε λόγω προβλημάτων, είτε για λόγους ξεκούρασης (μη ξεχνάμε, ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ, την προσεχή Τετάρτη, στην Τούμπα), οι παίκτες του Θρύλου είχαν αρκετή διάθεση και το έδειξαν.

Μόλις στο 6’, ο Κασάμι έκανε καταπληκτική κάθετη μπαλιά, ο Φουστέρ κοντρόλαρε με το αριστερό, γύρισε και σούταρε με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 11’, ο Κολοβός έκανε την κάθετη στον Ντομίνγκες, ο Αργεντινός μέσος σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε σταθερά. Στο 17’, ο Μαλόν παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα από την πολύ καλή σέντρα του Σαλίνο.

Το 1-0 ήρθε στο 19’. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε το φάουλ 10 μέτρα έξω από την περιοχή της Βέροιας, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Φουστέρ με προβολή λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, σκόραρε το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, αλλά είχε κάποιες αξιόλογες στιγμές, όπως στο 31’ με το σουτ του Κασάμι και στο 44’ με την κεφαλιά του Ελβετού μέσου.

Η Βέροια δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτη ευκαιρία ήταν στο 27’ με το σουτ του Νέτο, με τον Ρομπέρτο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 42’ ο Ναζλίδης επιχείρησε να πλασάρει τον Ισπανό τερματοφύλακα, αλλά ο πορτιέρο του Θρύλου αντέδρασε καλά και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ η καλύτερη στιγμή της ομάδας της Ημαθίας ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πουλίδο απομάκρυνε με το κεφάλι το φάουλ της Βέροιας, ο Μαγέφσκι έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ρομπέρτο, που είχε εκτιναχθεί εντυπωσιακά.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ (46’ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (65’ Φορτούνης), Φουστέρ, Κολοβός (65’ Ερνάνι), Πουλίδο.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο, Ανάκογλου (86’ Μεληκιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71’ Καϊκούτ), Μαγέφσκι (59’ Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.