Εθελοντική αιμοδοσία για 56η φορά διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο 'Άγιος Παντελεήμων” στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15) την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης για τη διοργάνωση αιμοδοσίας αναφέρει:

“Ο Δήμος μας έχει αδιάλειπτη παρουσία στη διοργάνωση δράσεων για εθελοντική αιμοδοσία από το 1979, ενώ παράλληλα κατέχει και το μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης εν δυνάμει αιμοδοτών στην Ελλάδα. Με περίπου 300 μονάδες αίματος ανά χρόνο, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο κάλεσμα του Δήμου για κάθε κοινωνική προσφορά πόσο μάλιστα για αίμα που αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής.”

Από την τακτική εθελοντική προσφορά στις δράσεις αιμοδοσίας του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Οι εν δυνάμει αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να είναι από 18 έως 65 χρόνων.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΜΠΙΧΑΚΗ 15

Ώρες διεξαγωγής αιμοδοσίας: 9:00π.μ. – 13.30μ.μ