Ξεκινά από σήμερα 1η Οκτωβριου σε Αθήνα και Πειραιά πρότζεκτ με τίτλο “Ποίηση On the Road” που περιλαμβάνει μια σειρά από δρώμενα και συζητήσεις στο πλαίσιο “Αθήνα 2018 -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων”.

Κατα τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019, νέοι αλλά και ώριμοι ποιητές, θα προχωρούν κάθε πρώτη του μήνα, σε δημόσιες αναγνώσεις σε τρένα, λεωφορεία και μετρο  όπως και σε άλλους πολυσύχναστους ανοιχτούς χώρους σε Αθήνα και Πειραιά. Σήμερα  στο Μετρό στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι   στα ποιητικά δρώμενα συμμετέχουν: Τίτος Πατρίκιος,Μυρσίνη Γκανά,Πελαγία Φυτοπούλου,Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης και η Φιλαρμονική του Δημου Αθηναίων.

Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου  μήνα θα διοργανώνονται συζητήσεις με την συμμετοχή ποιητών  και με με συντονιστή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Ν. Μπασκόζο.(είσοδος ελεύθερη).

Ανάμεσα στα θέματα: Η ποίηση και η πόλη, η ποίηση και η πολιτική, η ταυτότητα της νέας ποιητικής γενιάς.

Ενα σημαντικό “ραντεβού” που προκύπτει από σύμπραξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την ανάδειξη φέτος της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

 

Πηγή:kanaliena.gr