Άλλη μία μέρα στη... δουλειά ήταν η σημερινή για την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την 20ή νίκη σε 21 παιχνίδια με τον πελάτη, νίκησαν (3-1 σετ) για 8η συνεχόμενη φορά μέσα στην έδρα του και έδειξαν ότι είναι το αφεντικό. Σε φοβερή βραδιά ο Έγκλεσκαλνς, σταμάτησε στους 31 πόντους! Έτσι, έγινε άλλο ένα βήμα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Εντάξει, δεν κάναμε τίποτα, τον ΠΑΟ κερδίσαμε...

Στο πρώτο σετ, ο Έγκλεσκαλνς ξεκίνησε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός πήγε μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (13-16), αλλά στο φινάλε χάρισε το σετ, κάνοντας πολλά μαζεμένα λάθη και δείχνοντας να χάνει τη συγκέντρωσή του.

Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός έδειξε τα στοιχεία που εμφάνισε την προηγούμενη εβδομάδα, στον τελικό του League Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν 9-12, βρέθηκαν να χάνουν με 20-17, αλλά πήραν το δεύτερο σετ (1-1) εμφανίζοντας μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν το 22-25. Σε φοβερή κατάσταση ο Έγκλεσκαλνς, έκανε μεγάλο ματς και σε αυτό το σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα... δύσκολα. Ναι μεν προηγήθηκε δύο φορές με πέντε πόντους διαφορά (6-11, 14-19), αλλά χαλάρωσε στο φινάλε και κινδύνεψε (20-20, 22-22). Ωστόσο, γύρισε το παιχνίδι με άσο του Όγκουρτσακ στην τελευταία επίθεση (25-27) και πήρε το σετ, δείχνοντας πως επέστρεψε για τα καλά.

Στο 4ο (και τελευταίο όπως αποδείχτηκε) σετ, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να μη κάνει άλλες... χάρες στον αντίπαλό του. Ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκειά του και απέκτησε ασφαλές προβάδισμα από την αρχή. Το τελικό 20-25 αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τον Θρύλο να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια. Εντάξει, τον ΠΑΟ κερδίσαμε, δεν κάναμε και τίποτα...