Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε τα εξής:

 «Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η ανάληψη της «πολιτικής ευθύνης» από την νεοναζιστική οργάνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα.

Οφείλουμε όλοι να αναστοχαστούμε τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν το φασισμό. Σε μια κοινωνία που η κρίση και τα μνημόνια δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, που κυριαρχούν η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο ατομικισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ο φασισμός βρίσκει έδαφος  για να αναπτυχθεί, να δρα και να παρεμβαίνει.

Η συστράτευση όλων μας για μια κοινωνία δημοκρατική, κοινωνική δικαιοσύνη,  διατήρηση της ιστορικής μνήμης, εμβάθυνση της παιδείας και του πολιτισμού και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, αποτελούν την προϋπόθεση:

  • Για να αναπτυχθεί ένα διαρκές και σταθερό μέτωπο ενάντια στο νεοναζισμό.
  • Για να αποκαλυφθεί το πραγματικό, απεχθές, πρόσωπο και ο ρόλος του.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να δικαιωθεί ο Π. Φύσσας και τα εκατοντάδες «ανώνυμα» θύματα της Χρυσής Αυγής, για να απομονωθεί  η εγκληματική συμμορία κοινωνικά και πολιτικά, για να πάψει να κερδίζει από την απογοήτευση, το θυμό και την ανασφάλεια που βιώνει ο λαός μας στα πέτρινα χρόνια της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας».