Στα όρια της απόλυτης ρήξης έφθασαν οι σχέσεις των δύο συνιστωσών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. και µάλιστα σε ηγετικό επίπεδο, το πρωινό της Παρασκευής 21 Σεπτεµβρίου.

Το κλίµα έντασης και ενισχυόµενης καχυποψίας από τον Π. Καµµένο, που περιέγραψαν τα «Π» στην προηγούµενη έκδοσή τους, µε χειρισµούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που, τουλάχιστον για την ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ., είχαν στόχο την «αποστασία» βουλευτών του κόµµατος, προκειµένου να υπερψηφισθεί στις αρχές του νέου έτους η Συµφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να διατηρηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση, πυροδοτήθηκε από σειρά δηλώσεων τόσο του Ν. Κοτζιά όσο και του ∆. Τζανακόπουλου.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν απαντήσεις σε οξύ ύφος από τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., µε αποτέλεσµα η σοβούσα δυσαρέσκεια να πάρει διαστάσεις «κόκκινου συναγερµού». Στην κορύφωση των εξελίξεων, ένας απολύτως εξοργισµένος µε τα «υπόγεια του Μαξίµου» και όχι µόνον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εµφανίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο «κλωτσώντας καρέκλες», σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες, και προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις, στα όρια του προπηλακισµού, προς κύριους παράγοντες του επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίµου, όπως ο κ. Καρτερός και ο κ. Τζανακόπουλος.

Η τελική ρήξη απεφεύχθη, σύµφωνα µε αξιόπιστες πηγές, µε την παρέµβαση των ψυχραιµοτέρων και του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ υπήρξαν στη συνέχεια και διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο περί «εκεχειρίας» και «συµβιβασµού»

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.