Βλέποντας κανείς τον Γιάγια Τουρέ σ' αυτά τα 58 λεπτά της πρώτης επαφής / επιστροφής του με την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα θυμήθηκε όλα όσα γράφονταν / λέγονταν για 'κείνον στο διάστημα που μεσουρανούσε σε προηγμένες κοινωνίες όπως η ισπανική και η αγγλική.

Σε σεζόν όπως εκείνες του 2012/13 και 2013/14 η ακρίβεια στις πάσες του ήταν κοντά στο 90% ενώ περίπου το 65% απ' αυτές προς τα εμπρός. Επίσης, συνήθιζε να δημιουργεί έναν αριθμό από 15 έως 25 ευκαιρίες ανά ματς. Μιλάμε για «τρομακτικούς» αριθμούς που μόνο παίκτες top class σαν και την αφεντιά του θα μπορούσαν να έχουν.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν μας τα θύμισε σε μια ταπεινή δεύτερη πρεμιέρα του με τα ερυθρόλευκα. Επιχείρησε 65 πάσες και 60 πήγαν σε συμπαίκτη. Οι 19 εξ' αυτών είχαν κατεύθυνση εμπρός, οι 26 ήταν παράλληλες και οι 15 προς τα πίσω. Αν αναλογιστεί κανείς πως έπαιξε αρκετά προωθημένος, σαν επιτελικός μέσος, οι προς τα εμπρός πάσες του (σ.σ.: οι επιλογές ήταν λιγότερες αφού μόνο ο Μάνος τυπικά υπήρχε μπροστά του) ήταν πάρα πολλές.

Για το λόγο αυτό εξάλλου τον είδαμε πολλάκις να γυρίζει προς τα πίσω στη θέση νο8 όπου, μάλλον, αισθάνεται πιο άνετα (όπως κάποτε ο Ιμπαγάσα που ήθελε και το χώρο του για να δημιουργήσει) και οι επιλογές σε πάσες και συνεργασίες που του δίνονται είναι περισσότερες.

Την πιο στενή συνεργασία, και ήταν φυσικό λόγω θέσης, την είχε με τον Γκιλιέρμε στον οποίο έστειλε τις 19 από τις συνολικά 60 σωστές πάσες του. Είχε επίσης 2 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 τελικές (1 μπλοκαρισμένη, 1 λίγο άουτ) και 1 εκτέλεση φάουλ στο τείχος. Φανταστείτε και να φτάσει στο 100% της φόρμας του...