Στους τομεάρχες της ΝΔ μιλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για την κατάσταση της οικονομίας, όσο και για τον κυνισμό που πρόσφατα επέδειξαν οι Τσίπρας και Τσακαλώτος στην υπόθεση των συνταξιούχων.

Επανέλαβε ότι όσο το συντομότερο γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο, υπογραμμίζοντας το καθαρό προγραμματικό λόγο πίσω από τις προτάσεις της ΝΔ, όπως ο ίδιος τις διατύπωσε στην ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης, τόσο στην εθνική τραγωδία στο Μάτι για την οποία δεν υπήρξε καμία συγγνώμη, όσο και στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου. Μάλιστα, είπε με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ περισσότερο με τον κάθε κύριο Όρμπαν», αναφερόμενος στην υπόθεση για την οποία πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα ότι το κόμμα του -στο πλαίσιο του ΕΛΚ- καταδίκασε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. 

Για την προσφυγική κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του ότι τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, όσοι δεν δικαιούνται ασύλου θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. ευρώ και να καταλήγεις να έχεις καταυλισμό Μόριας, σημείωσε.

Δεσμεύθηκε ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει με απόλυτη ανεξαρτησία ποιος ευθύνεται για τους 99 νεκρούς στο Μάτι, αλλά και για το τι έγιναν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις που πρέπει να διαλευκανθούν, όπως το ζήτημα της Follie Folli. «Θέλουμε έναν ιδιωτικό τομέα σύμμαχο και όχι παράσιτο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους απογοητευμένους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η αδιαφορία και η αδράνεια δεν είναι λύση: «Το μέλλον ανήκει σε όσους το φτιάχνουν» σημείωσε. «Ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν. Συζητάμε καλοπροαίτερα με τους πολίτες όλων των κομμάτων, πιστεύουμε στην συνεργασία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε «παλαιούς συναγωνιστές, που απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ», λέγοντας ότι κανείς δεν περισσεύει.

Έκλεισε λέγοντας ότι «πατάμε σταθερά στον φιλο-ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας. Εμείς βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη». Ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν το 2019.

O κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τους τομεάρχες ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. «Θα μας συκοφαντήσουν, θα διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά» κατέληξε.