Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού Υποναύαρχου (Μ) Γεώργιου Μπαμπλένη ΠΝ συνοδευόμενου από το Διοικητή ΝΣ Αρχιπλοίαρχο (Μ) Κωνσταντίνο Κολοκούρη ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), τη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) και το ΝΣ. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ.), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), της Περιφέρειας Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ για την επαύξηση του βαθμού δυσκολίας της άσκησης από τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ προστέθηκαν επιπλέον έκτακτα σενάρια/ συμβάντα.