Την περασμένη εβδομάδα με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Νάτχο. Κόντρα στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, ο «Φαραώ» του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που σκόραρε. Με το γκολ του Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τους «κυανέρυθρους» και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Δεύτερο σερί τρίποντο τίτλου για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που είχε τον έλεγχο του ματς από την αρχή, αλλά δεν το «καθάρισε» από νωρίς όπως θα μπορούσε να είχε κάνει, καθώς είχε συνολικά 59%-41% σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας και 14 τελικές.

Ευρωπαϊκή ενδεκάδα και χαμένες ευκαιρίες

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε στη λύση της ενδεκάδα του ματς με την Μπέτις με μια αλλαγή. Κι αυτή ήταν η παρουσία του Γκερέρο αντί του Χασάν στο αρχικό σχήμα. Οι άλλοι δέκα ήταν οι ίδιοι. Γιαννιώτης στο τέρμα, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην άμυνα, Μπουχαλάκη και Καμαρά στον άξονα, Ποντένσε και Φετφατζίδη στις πτέρυγες και επιτελικό τον Φορτούνη. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν τον πλήρη έλεγχο. Θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει κιόλας, αν ο Σκουλάς καταλόγιζε το πέναλτι στο χέρι του Κούρντι!

Ματς στο μισό γήπεδο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Φορτούνη και τον Φετφατζίδη κινητικούς και το δίδυμο Μπουχαλάκη-Καμαρά να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Ομάρ έκανε αρκετές προωθήσεις από τα δεξιά και δημιούργησε δύο καλές φάσεις για τους «ερυθρόλευκους». Μετά το 15' ο Πανιώνιος έβγαλε μια δύο αντεπιθέσεις, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Γιαννιώτη. Με τον Ολυμπιακό να έχει τα ηνία του ματς, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μεγαλύτερη φάση για το πρώτο μέρος στο 29' με τον Γκερέρο! Παρότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κατοχή μπάλας 60%-40%, το γκολ δεν ήρθε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

Πολλές φάσεις και «λύτρωση» με Χασάν!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βγαίνει μπροστά. Έχασε μάλιστα και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 49' με τον Κόρμπο, όταν και ο Γιαννιώτης έκανε τεράστια επέμβαση, κρατώντας το μηδέν. Μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς. Ο Ολυμπιακός σταδιακά ξαναβρήκε τα «πατήματά» του. Έδειχνε να μην έχει ηρεμία και αυτό φαίνονταν από λάθη σε εύκολες πάσες και σε μεταβιβάσεις.

Αυτό που έλειπε από τους «ερυθρόλευκους» ήταν η καθαρή φάση. Δεν την είχε η ομάδα του Μαρτίνς ως τα μέσα του δευτέρου μέρους. Αλλά μία ακόμα φάση έγινε στο 55' με τον Παπαγεωργίου να κάνει παρατεταμένο τράβηγμα στη φανέλα του Μπουχαλάκη, αλλά τον Σκουλά και πάλι να μην καταλογίζει την παράβαση.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έριξε στη «μάχη» όλα τα χαρτιά του. Ειδικά η είσοδος του Χασάν που είχε ως στόχο να τονώσει την επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων». Ο χρόνος περνούσε, ευκαιρίες έκαναν και έχαναν και οι δύο ομάδες, το ματς ήταν πλέον γκραν γκινιόλ, αλλά στο τέλος μίλησε ο «Φαραώ» του Θρύλου. Ο Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ και τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα πάνω από την εστία του Μανοΐλοβιτς.

9': Γύρισμα του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Κούρντι κάνει χέρι αλλά ο Σκουλάς δεν καταλογίζει το πέναλτι!

12': Λάθος του Μπανανά, ο Ποντένσε έκλεψε αλλά αντί να πασάρει στον Φετφατζίδη, το πήρε πάνω του και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

15': Προωθημένη πάσα του Μπουχαλάκη για τον Γκερέρο, αλλά ο Ισπανός επιθετικός βιάστηκε και αστόχησε.

17': Σέντρα του Ομάρ από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε καλό σημείο, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

18': Σουτ του Κεϊτά από το ύψος της περιοχής, ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

19': Σέντρα του Ομάρ από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μανοΐλοβιτς.

21': Στην κόντρα ο Πανιώνιος με τον Σπιριντόνοβιτς, να δίνει στον Μασούρα που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Γιαννιώτη.

22': Νέο σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή δεν βρήκε το στόχο.

29': Ο Φορτούνης πάσαρε για τον Γκερέρο που προχώρησε, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μανοΐλοβιτς.

32': Συνεργασία Ποντένσε-Φετφατζίδη, σουτ του τελευταίου, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μανοΐλοβιτς.

49': Μεγάλη επέμβαση από τον Γιαννιώτη, στο σουτ του Κόρμπου από το ύψος του πέναλτι!

53': Μακρινό, συρτό, δυνατό σουτ του Μεριά, ο Μανοΐλοβιτς έδιωξε με δυσκολία.

67': Σουτ του Νάτχο μέσα από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κότνικ.

72': Μακρινό σουτ του Φετφατζίδη, δεν βρήκε το στόχο.

80': Ατομική ενέργεια του Σπιριντόβιτς, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

84': Αντεπίθεση για τον Πανιώνιο με τον Σπιριντόνοβιτς να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

85': Σέντρα του Ομάρ από τα δεξιά, κεφαλιά του Μεριά, μπλόκαρε ο Κότνικ.

89': Μακρινό σουτ του Χασάν, η μπάλα πάνω από την εστία του Κότνικ.

90'+1 0-1: Σέντρα του Ομάρ από τα δεξιά, ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ.

Ο διαιτητής Σκουλάς (Θεσσαλίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντουρμσάι (65'), Τσιλούλη (74') και Ελαμπντελαουί (40'), Τσιμίκα (81').

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς (62' Κότνικ), Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83' Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς, Τσιλούλης (80' Μανθάτης), Ντουρμισάι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73' Χασάν), Καμαρά, Ποντένσε (81' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Φορτούνης (58' Νάτχο), Γκερέρο.