Ο Ολυμπιακός "πλήρωσε" το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και με τους Ντόρσεϋ, Περπέρογλου και Σατοράνσκι να κάνουν ό,τι θέλουν επιθετικά, οι Καταλανοί επιβλήθηκαν με 82-66. Στο 3-5 βρίσκεται, πλέον, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν συγκεντρωμένος και μετέδωσε την ηρεμία του στους συμπαίκτες του για το +5 των Πειραιωτών (8-13, 5′). Η είσοδος του Τζόευ Ντόρσεϋ, αλλά και η παρουσία του Τόμας Σατοράνσκι έφεραν νέα δεδομένα, με την Μπαρτσελόνα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, για το 19-19.

Ο Ντόρσεϋ έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι, "χτυπώντας" κοντά στο καλάθι τον Ολυμπιακό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Καταλανοί να πάρουν τα ηνία του αγώνα (30-25, 14′). Σπανούλης και Πρίντεζης προσπάθησαν να κρατήσουν κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό, όμως Ναβάρο, Αρόγιο και Περπέρογλου δεν το επέτρεψαν, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα, για πρώτη φορά, υπέρ των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ (40-30, 18′). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, για τους Πειραιώτες, καθώς Σατοράνσκι και Ναβάρο "εκτέλεσαν" την άμυνα των Πειραιωτών και με δικά τους σουτ έγραψαν το 45-31.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν… εφιαλτικά για τον Ολυμπιακό. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και η Μπαρτσελόνα βρήκε διαδρόμους για να ανεβάσει τη διαφορά. Σε αυτό ευθύνη έφεραν οι Στράτος Περπέρογλου και Τόμας Σατοράνσκι, που με τα τρίποντά τους έστειλαν τη διαφορά στους 23 πόντους (64-41, 27′). Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με τον Ντόρσεϊ να είναι ασταμάτητος και να βοηθάει την Μπαρτσελόνα να φτάσει τη διαφορά στους 24 πόντους στο φινάλε της περιόδου (71-47).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με τους Καταλανούς να έχουν εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη. Οι Πειραιώτες, από την πλευρά του, προσπαθούσαν να μαζέψουν τη διαφορά, απλώς για να μην καλυφθεί η διαφορά του πρώτου γύρου, όπου ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί με 74-62.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν, Ντόρσεϊ 12, Ρίμπας 6, Ναβάρο 13, Σατοράνσκι 14, Σάμουελς 11, Όλεσον 5, Αρόγιο 2, Περπέρογλου 16, Τόμιτς 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 11, Στρόμπερρυ 3, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 9, Μάντζαρης, Χάκετ 16, Παπανικολάου 1, Αθηναίου.