Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League βρήκε τον Ολυμπιακό και την Μπέτις ισόπαλους χωρίς σκορ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0). Όπως κύλησε το ματς στο φινάλε, ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» από το 73' ήταν με δέκα παίκτες. Ναι με οι «βερδιμπλάνκος» είχε υψηλά ποσοστά σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τις ευκαιρίες της και θα μπορούσε να είχε πάρει κι εκείνη το ματς. Με τις τελικές στο τέρμα να είναι 5 για τους γηπεδούχους και 4 για τους φιλοξενούμενους. Στο φινάλε, πάντως, ο βαθμός είναι θετικό αποτέλεσμα καθώς σε έναν όμιλο κάθε αποτέλεσμα που δίνει πόντους θα μετρήσει στο φινάλε, στη «μάχη» για την πρόκριση.

Δέχθηκε πίεση, αλλά άγγιξε το γκολ

Η απόφαση του Μαρτίνς ήταν να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Αυτές ήταν ο Μεριά στο κέντρο της άμυνας, ο Φετφατζίδης στη δεξιά πλευρά και ο Χασάν στην επίθεση. Οι υπόλοιποι οκτώ οι γνωστοί. Γιαννιώτης στο τέρμα, την αμυντική γραμμή συμπλήρωσαν οι Ομάρ, Βούκοβιτς και Τσιμίκας, στο κέντρο Μπουχαλάκης και Καμαρά, μεσοεπιθετικά οι Ποντένσε και Φορτούνης. Η Μπέτις στο πρώτο μέρος έκανε ό,τι και πάντα. Είχε την κατοχή της μπάλας, σε ποσοστό 67%. Όσο έχει και στην La Liga τις 4 πρώτες αγωνιστικές. Πίεσε τον Ολυμπιακό, αλλά το μόνο που έκανε πραγματικά ήταν η φάση του 14'! Όταν ο Λορέν βρέθηκε ουσιαστικά σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Τσιμίκας πρόλαβε και τον έκοψε την τελευταία στιγμή, πριν σουτάρει.

Η Μπέτις είχε, λοιπόν, την κατοχή της μπάλας, αλλά η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Ολυμπιακό. Ήταν στο 41ο λεπτό όταν ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, τροφοδότησε και έβγαλε σε θέση βολή τον Ποντένσε που σούταρε, αλλά ο Ρόμπλες τον σταμάτησε και ο Χασάν εν συνεχεία δεν έκανε καλό σουτ, σε ανυπεράσπιστη εστία. Μέσα σε όλα, η πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού ήταν… αναγκαστική, στο 35'. Ο Μπουχαλάκης με κίτρινη από το 21', ήταν επίφοβος για δεύτερη και τη θέση του πήρε ο Νάτχο. Για να κλείσει το ημίχρονο χωρίς σκορ (0-0) και ισορροπία στις τελικές (5 με 5).

Ευκαιρίες, αριθμητικό μειονέκτημα και κατάθεση ψυχής

Η Μπέτις είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά και πάλι το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στο 50ό λεπτό με τον Φετφατζίδη. Πάλι σε ένα σημείο που ένα γκολ θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εικόνα του ματς. Δεν ήρθε και το σκηνικό συνεχίστηκε. Οι Ισπανοί να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και τον Ολυμπιακό να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Σε ένα τέτοιο ματς κάποια στιγμή αυτή η πίεση των αντιπάλων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Κάτι που παραλίγο να συμβεί στο 61' με το «φτηνό» λάθος του Βούκοβιτς, αλλά ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση.

Μέσα όμως σε δύο λεπτά ήρθαν τα πάνω-κάτω στο ματς. Στο 72' ο Καμαρά επιχείρησε ένα βολέ έξω από την περιοχή, με τον Ρόμπλες να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση. Και στο επόμενο λεπτό ο Τσιμίκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Λορέν. Με τον Ολυμπιακό να είναι αναγκασμένος για περίπου 20 λεπτά να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι, η αλλαγή που είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς με τον Λάζαρο δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε. Ο Τοροσίδης εσπευσμένα μπήκε στο ματς, στη θέση του Ποντένσε, για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι ερυθρόλευκοι στο διάστημα που απέμεινε έκαναν κατάθεση ψυχής. Με παίκτη λιγότερο πάλεψαν με την καρδιά τους. Και παρότι ο Πολωνός διαιτητής Στεφάνσκι ήταν λίγο «παράξενος» στις υποδείξεις του, κράτησαν το 0-0 ως το φινάλε και παρέμειναν αήττητοι για πέμπτο ματς φέτος στην Ευρώπη.