Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, από το πρωί της Πέμπτης (20/09) με τους «ερυθρόλευκους» να συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Κρήτης. Πρώτος αντίπαλος την Παρασκευή (21/09 και ώρα 20:30) η Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία αγωνίζεται ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ. Όπως καταλαβαίνεται, είναι κάτι ξεχωριστό για τον κόουτς του Ολυμπιακού.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, λέγοντας αρχικά…

«Πρώτα απ’ όλα είναι σπουδαίο για μας, για την οικογένεια του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στη Κρήτη, σε ένα υψηλού επιπέδου οργάνωσης τουρνουά. Αλλά και για όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν και θα τις βοηθήσει στην προετοιμασία τους για μία μακρά σεζόν και στις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις. Ανυπομονούμε για το τουρνουά αλλά και την ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια είπε: «Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκκίνηση της σεζόν. Το Νο.1 είναι πως έχουμε τους παίκτες ξανά μαζί μας που έλειπαν για δύο εβδομάδες με τις Εθνικές ομάδες είναι η πρώτη φορά που θα είμαστε όλοι μαζί. Να παίξουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Το Νο.2 είναι πως όσο περισσότερο οδεύουμε για την έναρξη της σεζόν, να παρουσιάσουμε το μπάσκετ που θέλουμε στο επίπεδο που θέλουμε και να δείξουμε πως είμαστε προετοιμασμένοι».

Για την ιδιαιτερότητα που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον γιο του υποστήριξε: «Το βασικό είναι το τουρνουά που θα παίξουμε με την Χάποελ και τις άλλες ομάδες, αλλά προσωπικά, ξέρετε, είναι κάτι σπέσιαλ για μένα. Ειλικρινά είναι κάτι σπέσιαλ για μένα και κάπως πιο συναισθηματικό. Βλέπω τον Ταμίρ να ωριμάζει, να προοδεύει. Ειδικά εσείς εδώ στη Κρήτη, τον ξέρετε από πέρσι, στο ευρωπαϊκό. Τώρα θα τον έχω απέναντί μου και από τη μία είναι καλό, αλλά από την άλλη είναι και κακό. Είναι η πρώτη φορά που βρεθούμε. Είναι κάτι που ονειρευόμουν και γίνεται τώρα πραγματικότητα».