Ξεκινά τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο επαναλειτούργησε στον Δήμο Πειραιά το 2017, έπειτα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Για ακόμα μια χρονιά, οικονομικά αδύναμοι δημότες και κάτοικοι της πόλης, θα προμηθεύονται δωρεάν βασικά είδη διατροφής.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις διάρκειας ενός έτους για την ένταξη τους στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 27, 3ος όροφος) από 01/10/2018 έως και 12/10/2018, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 13:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Αίτηση του ενδιαφερόμενου
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Μισθωτήριο συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ).
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά
Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)
Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
Απόφαση αναπηρίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2017 και έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 (όλων των ενηλίκων)
Και συγκεκριμένα ως προς το εισόδημα:

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:
1 ΑΤΟΜΟ 2.400
2 ΑΤΟΜΑ 3.600
3 ΑΤΟΜΑ 4.800
4 ΑΤΟΜΑ 6.000
5 ΑΤΟΜΑ 7.200

Για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600 ευρώ. Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο 90.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 15.000 ευρώ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του ποσού των 150.000 ευρώ. Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως για 1 άτομο τα 53 ευρώ, για 2 άτομα τα 80 ευρώ, για 3 άτομα τα 107 ευρώ, για 4 άτομα τα 133 ευρώ και για 5 άτομα και άνω τα 160 ευρώ.

Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημειώνει ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και αποτελεί μια σημαντική κοινωνική δομή για τον Δήμο Πειραιά.

Και συμπληρώνει πως «σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να επαναλειτουργήσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», στηρίζοντας στην πράξη τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης».

Επιπλέον, εκφράζει την ικανοποίησή του, που συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν ανάγκη θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν βασικά είδη διατροφής. «Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε ουσιαστικά όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν άμεσα και σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα», καταλήγει ο δήμαρχος Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωση του επισημαίνει πως «το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική παροχή του Δήμου Πειραιά, σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη. «Η προσφορά βασικών ειδών διατροφής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έρχεται να ενισχύσει σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δημότες και κατοίκους της πόλης, οι οποίοι διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας», συμπλήρωσε ο κ. Αγραπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια συμπληρωματική ενέργεια, στις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία χρόνια.