Αυτές οι νίκες δίνουν πρωταθλήματα. Είναι τρίποντα που έχουν τεράστια σημασία. Και προκαλούν τον… πόνο σε όσους περίμεναν πώς ο Ολυμπιακός θα στραβοπατούσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους… λέξη.

Ειδικά ο Νάτχο. Ο Ισραηλινός στις καθυστερήσεις το «κάρφωσε» μετά την ασίστ του Γκερέρο και διαμόρφωσε το 2-1 που έφερε τον Θρύλο ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού έκανε το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα, νικώντας τους Αρκάδες.

Ωραία μπάλα και γκολάρα Καμαρά!

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε στα σίγουρα. Τι εννοούμε; Πώς επέλεξε την κλασική ενδεκάδα της Ευρώπης για το ματς με τους Αρκάδες. Γιαννιώτης στο τέρμα, στην άμυνα οι Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκας, στο κέντρο Καμαρά και Μπουχαλάκης, μπροστά τους Ποντένσε, Λάζαρος και Φορτούνης και στην επίθεση ο Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός ήταν κεφάτος. Αλλά και άτυχος διότι στο 5' ο Φορτούνης είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας έπαιζε φουλ άμυνα και το μόνο που έκανε ήταν να απειλεί με μακρινά σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το ρυθμό, είχε την κατοχή της μπάλας (58%-42%) αλλά τους έλειπε η καθαρή ευκαιρία. Κι όταν την είχαν θέλησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Κι αυτό δεν βγήκε. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 7 τελικές, τις 5 στο τέρμα, με τον Παπαδόπουλο να κάνει 4 επεμβάσεις, αλλά το σκορ να είναι μόλις 1-0.

Στο τέλος αρέσει πιο πολύ…

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς, αλλά δεν το τελείωνε. Κι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόβλημα. Διότι μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους παίκτες του ήταν με τις εθνικές τους ομάδες, έκαναν αρκετά ταξίδια και λογικό ήταν να υπάρχει η σχετική κόπωση. Παραλίγο να γίνει η «γκέλα» καθώς οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ουσιαστική επίθεση στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να σκοράρουν. Σε μια αντεπίθεσή τους, στο 67', με τον Τόνσο που είχε μπει στο ματς στο 61', ήταν ξεκούραστος και «νίκησε» τον Γιαννιώτη με το δεύτερο σουτ, αφού στο πρώτο ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον σταμάτησε!

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην περιοχή τους, έπαιξαν φουλ άμυνα κι άρχισαν να πέφτουν κάτω. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, το μόνο που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν να διώχνουν την μπάλα για να κρατήσουν το 1-1. Πασαλίδης και Ιγκλέσιας ήταν στο χορτάρι τουλάχιστον από ένα λεπτό ο καθένας, ενώ ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος έκανε καθυστερήσεις.

Και ο ρέφερι Τζήλος τι έκανε; Με έξι αλλαγές, έδωσε μόλις 4 λεπτά καθυστερήσεις! Αλλά λογάριαζε χωρίς τον «εκτελεστή» του Ολυμπιακού. Στο 90'+2 ο Νάτχο αξιοποίησε την ασίστ του Γκερέρο για το 2-1 και έγινε η «χρυσή» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, δίνοντας στον Ολυμπιακό το τρίτο τρίποντο σε ισάριθμα ματς και διατηρώντας τον σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.