Σε βραχυκύκλωμα μοτέρ φορτηγού-ψυγείου, που βρίσκονταν στο γκαράζ του, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δύο πραγματογνωμόνων που έχουν οριστεί από την εισαγγελία Πειραιά και την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" εν πλω για τα Χανιά την Τρίτη 28/08 με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές.

Όπως ανέφεραν πηγές από την εταιρεία ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φορτηγό στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο του γκαράζ μαζί με ένα ακόμα φορτηγό-ψυγείο, ενώ οι έλεγχοι που έγιναν στα ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου και τους διακόπτες δεν έδειξαν κάποια τεχνική βλάβη.

Τα πορίσματα των δύο πραγματογνωμόνων δεν έχουν ακόμα παραδοθεί ακόμα στις αρμόδιες αρχές, αλλά το γεγονός για μία πιθανή βλάβη στο πλοίο έχει αποκλειστεί.

Το "Ελευθεριος Βενιζέλος" την ημέρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το πλήρωμα.

Τη φωτιά κατάφερε να κατασβέσει μετά από πέντε ημέρες μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ σταδιακά από το γκαράζ του πλοίου ξεφορτώθηκαν τα 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα που μετέφερε, πολλά εκ των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά και ολική καταστροφή.Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίας σε ναυπηγείο στο Πέραμα.