Για το μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης σε επίπεδο δήμων και που σήμερα ασκεί στρεβλά η Περιφέρεια έκανε λόγο σε σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης 

Ο κ. Πατούλης φαίνεται ότι με αυτή του τη δήλωση ξεκαθαρίζει το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Αττικής αφού όπως όλα δείχνουν έχει "κλειδώσει" με τις ευλογίες της ΝΔ επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ των parapolitika.gr.

"Το μέλλον είναι εκεί και όχι στη διατήρηση ενός αναχρονιστικού συγκεντρωτικού κράτους που δίνει κάποιες αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια.

Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι οι δήμαρχοι τόσο αποτελεσματικοί, όσο θα έπρεπε.

Δεν γίνεται να παραμένει η Αθήνα, που είναι ένα από τα ισχυρότερα brand name στον κόσμο, ο «φτωχός συγγενής» που περιμένει από την Περιφέρεια τα κονδύλια που απαιτούνται για τη δρομολόγηση δράσεων που θα τη βγάλουν από την αφάνεια.

Όσοι ενδιαφέρονται για την πρωτεύουσα θα πρέπει να διεκδικήσουν με όραμα και σχέδιο μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση, όπως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.