Εν μέσω εντονότατων αποδοκιμασιών προσήλθαν λίγο πριν τις 10 το πρωί στον ανακριτή οι Παναγιώτης Μαυρίκος, Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου.  

Μπαίνοντας ο Τάκης Μουσσάς ανέφερε μπροστά στις κάμερες: "Δεν ισχύει τίποτα. Η αλήθεια θα μιλήσει, τα ψέματα κατέρρευσαν".  

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών, διοικητών τραπεζών, οργανισμών και ΔΕΚΟ.  

Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν εναντίον τους ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα η αρχική ποινική δίωξη που τους είχε ασκηθεί στους για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκία, να τελεί πλέον υπό τις αυστηρότερες προβλέψεις του νόμου 1608/1950 (περί καταχραστών του Δημοσίου).

Η εκτίμηση των αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση για τους τρεις δημοσιογράφους, όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό που εστάλη στον Εισαγγελέα είναι ότι δεν είχαν "κομματική ταυτότητα".

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται υλικό για σωρεία εντύπων και ηλεκτρονικών σελίδων που οι κατηγορούμενοι φαίνεται να διαφήμιζαν πως ανήκουν στην σφαίρα επιρροής τους , στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε μετά τις απολογίες των τριών να προχωρήσει στις επόμενες δικονομικές κινήσεις που απαιτούνται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Εμπλοκή με τις απολογίες

Εμπλοκή με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών, καθώς οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ.

Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ'εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στη 1 το μεσημέρι.

Έτσι αναμένεται η διαδικασία ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή να ξεκινήσει μετά τη 1, οπότε και θα έχει κριθεί της κατ'εξαίρεσης άδειας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βασει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά. 

 

Χωρίς δικηγόρο ξεκίνησε την απολογία του ο Μουσσάς

Χωρίς δικηγόρο ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιασμών Παναγιώτης Μουσσάς. Ο κατηγορούμενος δήλωσε στον ανακριτή ότι θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής. "Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη", φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο  κατηγορούμενος. 

Η εμπλοκή στη ανάκριση προέκυψε καθώς ο  ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παρασταθούν στην  ανάκριση. 
Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημοσιογράφων κ.κ. Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς αναφέρθηκαν στο θέμα που προεκυψε και ζητήσαν να βρεθεί λύση. 

Ενδεικτικά ο  κ. Κούγιας ανέφερε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν από το ΔΣΑ άδεια αλλά δεν τους χορηγήθηκε.

Ο κ. Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα. 

Τέλος ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι η υπόθεση έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά.

*** Διαβάστε και εδώ:

Συνελήφθη για εκβιασμό ο Μαυρίκος της "Ακρόπολης" - Αποκαλύψεις για τον πανελίστα του Θωμαϊδη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στενός φίλος και συνεργάτης του Νίκου Πατέρα ο εκβιαστής Μαυρίκος

Με κακουργηματικές πράξεις βρίσκονται αντιμέτωποι Μαυρίκος, Φράγκου και Μουσσάς

Όταν ο κατηγορούμενος για εκβιασμό Τάκης Μουσσάς ρωτούσε τον Σαμάρα για το "μαύρο χρήμα" (VIDEO)