Αυτά, δεν γίνονται ΠΟΥΘΕΝΑ! Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Άντερλεχτ, αυτή τη φορά με 1-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League! Ξεκάθαρη αποτυχία να μη περάσεις ΑΥΤΗ την Άντερλεχτ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. ΣΕ ΚΑΜΙΑ! Κι όμως, με 20+ ευκαιρίες και στα δύο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός συνέχειας. Όχι έτσι, ρε Θρύλε! Όχι έτσι...

Ο Φορτούνης με πέναλτι (δεν φαίνεται να υπάρχει χέρι) στο 29’ είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε μοναδικές και απίθανες ευκαιρίες. Είτε ήταν ο Ιντέγε που... σημάδευε τον Προτό, είτε ήταν ο Ντουρμάζ, είτε ο Φορτούνης, είτε ο Πουλίδο, ο Θρύλος κατάφερε να διατηρήσει μέσα στο παιχνίδι τους Βέλγους. Και αυτό το πλήρωσε στην παράταση, όπου ο Ατσεαμπόνγκ έκανε πρώτα το 1-1 στο 103’ (πρώτα ο Μιλιβόγεβιτς και μετά ο Μαζουακού δεν διώχνουν τη μπάλα κοντά στο κόρνερ έξω από την περιοχή, ακολούθως ο Ομάρ δεν πηγαίνει πάνω στον Ατσεαμπόνγκ και το κακό έγινε!) και το 1-2 στο 112’. Ξέμεινε από δυνάμεις ο Ολυμπιακός στην παράταση και δεν κατάφερε ούτε καν να το παλέψει. Παρ’ όλα αυτά, να σημειώσουμε πως δεν δόθηκε πέναλτι σε τράβηγμα στο Μποτία στο 92’, με τον διαιτητή να μη δίνει αυτή την ξεκάθαρη παράβαση.

 

Φουριόζος στο πρώτο, δεν έλειψαν τα άσχημα τελειώματα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς περιμέναμε: Επιθετικά και με πάθος από την αρχή. Ωστόσο, για δεύτερο σερί παιχνίδι με την Άντερλεχτ, τα τελειώματα των παικτών ήταν πολύ άσχημα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 9’ το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι 3-0! Αλλά ήταν 0-0, όμως! Ο Ιντέγε στο 8’ βγήκε απέναντι στον Προτό, αλλά έκανε πολύ κακό τελείωμα, μιας και σημάδεψε τον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ. Ολόκληρο τέρμα, πάνω του πλάσαρε! Ένα λεπτό αργότερα, στο 9’, ο Φορτούνης αστοχεί εξ επαφής από κοντά και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμάζ σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Προτό διώχνει σε κόρνερ.

Στο 16’, ο Μποτία έκανε την κεφαλιά, ο Καμπιάσο επιχείρησε να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει γκολ, μετά από λανθασμένη υπόδειξη διαιτητή και β’ βοηθού. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το πέναλτι στο 29’, ευστόχησε και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Θρύλο να μη δημιουργεί άλλη ευκαιρία, την ώρα που και η Άντερλεχτ δεν φάνηκε καθόλου απειλητική, με εξαίρεση την κεφαλιά του Εμποτζί στο 44’, με τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Ντα Κόστα.

 

Πίεση, λάθη, κούραση!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, αλλά εμφάνισε και κάποια μεγάλα κενά στα μετόπισθεν όταν η Άντερλεχτ αποφάσισε να βγει από τα καρέ της και να κάνει παιχνίδι. Ταυτόχρονα, στο τελευταίο 20λεπτο, ο Θρύλος έδειξε σημάδια κούρασης. Στο 51’, είδαμε την πρώτη τελική της Άντερλεχτ, με τον Ατσεαμπόνγκ να σουτάρει και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει.

Στο 52’, χάθηκε άλλη μία απίθανη ευκαιρία. Οι Καμπιάσο-Ντομίνγκες-Πουλίδο συνεργάστηκαν υποδειγματικά, αλλά το πλασέ του Μεξικανού φορ πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Προτό.

Στο 59’, ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα, ο Φορτούνης κοντρόλαρε με το στήθος, αλλά άργησε χαρακτηριστικά και κόπηκε την τελευταία στιγμή, προτού πλασάρει.

Στο 63’, η Άντερλεχτ έκανε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, διπλή για την ακρίβεια. Πρώτα ο Τζούρισιτς και ακολούθως ο Μπίτνερ επιχείρησαν ισάριθμα σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις. Ένα λεπτό αργότερα, στο 64’, η Άντερλεχτ είχε δοκάρι με σουτ του Νάχαρ, με τον Ολυμπιακό να γλιτώνει την ισοφάριση σε αυτό το σημείο του αγώνα.

Στο 68’ ο Μαζουακού σέντραρε επικίνδυνα, δεν βρέθηκε κανείς να κάνει την προβολή και ο Προτό απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 78’ ο Βέλγος πορτιέρο απέκρουσε το σουτ του Ντομίνγκες.

Μετά από αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός «έπεσε» πολύ, δείχνοντας πολύ μεγάλα σημάδια κούρασης. Το σουτ του Σεμπά στο 93’, η κεφαλιά του Ιντέγε στο 95’ και το σουτ του Φορτούνη στο 96’ δεν βρήκαν στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Ξεμένει από δυνάμεις, κυριάρχησε η απογοήτευση!

Στο έξτρα 30λεπτο, ο Ολυμπιακός δεν άντεξε. Ο Μποτία έπιασε την κεφαλιά στο 92’, ακολούθως ο Μποτία ανατράπηκε (τον κράτησε, για την ακρίβεια) από αμυντικό της Άντερλεχτ, αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια, ενώ ήταν μπροστά στη φάση. Στο 94’, ο Ιντέγε έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, ωστόσο ο Σεμπά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Η Άντερλεχτ ισοφάρισε στο 103’ σε μία φάση που έγινε τριπλό λάθος, που πρέπει να το δείχνουν σε σεμινάρια με τίτλο: «ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΟΥΛΕΣ Ή ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ». Πρώτα ο Μιλιβόγεβιτς (πήγε να κάνει ποδιά και έχασε τη μπάλα), μετά ο Μαζουακού (φοβήθηκε να... διώξει σε πλάγιο και την έχασε κι εκείνος!) και τέλος ο Ελαμπντελαουί (με τον Ρομπέρτο στην κλειστή του γωνία, δεν κάθεσαι να καλύψεις κι εσύ τη γωνία!), έκαναν φοβερά λάθη και ο Ατσεαμπόνγκ με σουτ στο 103’ ισοφάρισε για την Άντερλεχτ (1-1).

 Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν φανερά απογοητευμένοι και μέχρι το φινάλε απείλησαν μόνο με το σουτ του Ντομίνγκες στο 106’. Ο Ντα Κόστα πέρασε σέντερ φορ, δίπλα στον Ιντέγε (το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2 με τον Μιλιβόγεβιτς να γυρίζει στόπερ), αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Η Άντερλεχτ, πάντως, ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Ατσεαμπόνγκ στο 112’ να πλασάρει τον Ρομπέρτο για το 1-2.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έχασε ξανά από την Άντερλεχτ. Ναι, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από αυτή την Άντερλεχτ...

Εντάξει, είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Θρύλο να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι στην ομάδα, πάντως, οφείλουν να σηκώσουν κεφάλι και να κοιτάξουν παρακάτω. Έχουμε ένα νταμπλ να πάρουμε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μποτία, Ομάρ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Φορτούνη, Ντουρμάζ (51’ Ντομίνγκες), Πουλίδο (84’ Σεμπά), Ιντέγε.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Νάχαρ, Εμποτζί, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (91’ Νούιτινκ), Ντεντόνκερ (97’ Ντεφούρ), Μπατζί, Πρατ, Τζούρισιτς (82’ Σουάρες), Ατσεαμπόνγκ, Οκάκα.