Σήμερα, ξεκινά επίσημα η νέα σχολική χρονιά, σε όλα τα σχολεία της χώρας, για μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με δήλωση του, εύχετααι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Επίσης αναφέρει, ότι στόχος της Δημοτικής αρχής αλλά και ως γονείς, είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου σχολικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, ως Δημοτική αρχή, λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για ασφαλή, καθαρά και λειτουργικά κτήρια, τα οποία θα διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

"Η έναρξη του νέου σχολικού έτους αποτελεί μια νέα αρχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, προκειμένου κατακτώντας γνώσεις και προοδεύοντας, να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Ειδικά δε στην χώρα μας και σίγουρα για τα επόμενα χρόνια σε ένα ιδιαίτερα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η κατάκτηση των σχολικών γνώσεων λαμβάνει και θα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς είναι όλο και πιο καθοριστική για τη συνέχεια και φυσικά εννοώ την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Παράλληλα το σχολείο αποτελεί σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα για τη ζωή των νέων, αφού σφραγίζει καθοριστικά τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και εκτός της εκπαίδευσης έχει σημαντική συνεισφορά ή θα έπρεπε, μαζί με την οικογένεια προφανώς, να έχει σημαντική συνεισφορά και στην παιδεία των νέων, ώστε να γίνονται σωστότεροι άνθρωποι και πολίτες.

Κοινός στόχος όλων μας, γονιών, εκπαιδευτικών και Δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφώνουμε το κατάλληλο σχολικό περιβάλλον, καθώς το εκπαιδευτικό κομμάτι είναι αρμοδιότητα άλλων.

Από τη δική μας πλευρά, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή, λειτουργικά και καθαρά κτήρια που να διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, πάντα σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους γονείς. Είναι αλήθεια ότι στην πόλη μας υπάρχουν αρκετά σχολικά κτήρια τα οποία δημιουργήθηκαν προ πολλών δεκαετιών. Οι λογικές αλλά σημαντικές φθορές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί, καθιστούν το έργο του Δήμου δυσκολότερο, καθώς αρκετές φορές τα προβλήματα μας υπερβαίνουν τις δυνατότητες μας. 

Αυτό που προσωπικά επιθυμώ να διαβεβαιώσω είναι ότι κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε κάθε χρόνο να μειώνονται τα προβλήματα. Εύχομαι στους μαθητές και στις μαθήτριες υγεία, καλή επιτυχία στους στόχους που βάζουν και εκπλήρωση των ονείρων τους.  Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο δύσκολο και πολυσήμαντο έργο τους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά."