Στον «αέρα» παραµένει, µε πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης, η επιστροφή ποσού άνω των 120 εκατ. ευρώ που υπεξαίρεσαν µέσω της Energa και της Hellas Power οι Αρ. Φλώρος και Β. Μηλιώνης, παρά το γεγονός ότι, µε απόφαση άµεσα εκτελεστή, τα κλεµµένα θα πρέπει να αποδοθούν στο ελληνικό ∆ηµόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, η καταπολέµηση του οικονοµικού εγκλήµατος, η απόδοση ευθυνών και η επιστροφή των κλεµµένων αποτελούν τη µόνιµη επωδό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και των στελεχών αιχµής της κυβέρνησης από τη στιγµή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και µέχρι σήµερα. Κι όµως, όλα αυτά µένουν εξαγγελίες και κενό γράµµα, αφού µε πράξεις και ενσυνείδητες παραλείψεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αποδεικνύει ότι τελικά επιχειρεί να ακυρώσει τον νόµο του 2014, επί πρωθυπουργίας Σαµαρά και µε υπουργό ∆ικαιοσύνης τον Χ. Αθανασίου, ο οποίος διασφάλιζε την επιστροφή των κλεµµένων υπέρ του ελληνικού ∆ηµοσίου και των Ελλήνων φορολογουµένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οικονοµικού σκανδάλου υπεξαίρεσης µε πρωταγωνίστριες τις εταιρείες Energa και Hellas Power, το οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστηµα και πάλι στην επικαιρότητα λόγω της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας