Για τους απανταχού φίλους του ποδοσφαίρου, ο Γιάγια Τουρέ θεωρείται «θρύλος». Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όμως, πλέον συγκαταλέγεται στους «Αθάνατους».

Ο Τουρέ, δικαιολογημένα το πιο ξεχωριστό όνομα στην παγκόσμια αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, επέστρεψε στον Ολυμπιακό την Κυριακή, 12 χρόνια μετά την τελευταία του χρονιά με την ομάδα των κατά συρροή Πρωταθλητών Ελλάδας.

Τον υποδέχθηκαν χιλιάδες εκστασιασμένοι οπαδοί κρατώντας καπνογόνα για να γιορτάσουν την επιστροφή, οι οποία στη συνέχεια είδαν τον Ολυμπιακό να επιβάλλεται με 5-0  επί του ΠΑΣ Γιάννενα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή του τετράκις κατόχου του τίτλου του Κορυφαίου Αφρικανού Ποδοσφαιριστή συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο θρίαμβο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος συνόδευσε τον Τουρέ μέσα από τo πλήθος φιλάθλων που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι.

Αρκετοί Σύλλογοι σε όλο τον κόσμο κονταροχτυπήθηκαν για να κερδίσουν την υπογραφή του Τουρέ, καθώς ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον θρύλο των γηπέδων να αποφασίσει τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Όταν συνειδητοποίησα πως για τον Γιαγιά η ιδέα της επιστροφής του στον Ολυμπιακό ήταν σαν να επιστρέφει στο σπίτι, η μόνη επιλογή για μένα ήταν να εκπληρώσω τις ανάγκες του και να διασφαλίσω ότι ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα για τους φιλάθλους μας και για τον Γιαγιά. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι ένας καταπληκτικός ηγέτης τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό, για τον Ολυμπιακό.»

Ο Τουρέ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά brand στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και αναντίρρητα προσθέτει λάμψη και αξία στον Ολυμπιακό, τον κατά σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας και έναν από τους πιο γνωστούς Συλλόγους στον κόσμο με τακτική συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η παρουσία του Τουρέ στους Έλληνες Πρωταθλητές και το Europa League καθιστά τον Ολυμπιακό μία από τις ομάδες που θα προσελκύσει την προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη.