Μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τον Κ. Φέρρη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.30 , στο Καστράκι της Δραπετσώνας.

Η μουσική εκδήλωση «CAFÉ AMAN REMBETIKO» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και φιλοδοξεί να προβάλλει και να αναδείξει την άρρηκτη σχέση του ρεμπέτικου τραγουδιού με την περιοχή αυτή του Πειραιά.

Το «Καστράκι», η «γέφυρα του Ρεμπέτη», το διατηρητέο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ¨Αγ. Διονυσίου¨, οι προσφυγικές γειτονιές στην ευρύτερη περιοχή αποτελούν το χώρο που άκμασε το ρεμπέτικο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κατορθώνοντας συγκεράσει και να εκφράσει με μοναδικό τρόπο τις επιρροές από το δημοτικό και μικρασιάτικο τραγούδι, με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο εκείνης της περιόδου εκφράζοντας την ιδιαίτερη κουλτούρα της προσφυγιάς, της εργατικής τάξης, των αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων

Η μουσική εκδήλωση με τον Κ. Φέρρη συνιστά παράλληλα και αναγνώριση της συμβολής του στη διατήρηση της ιστορίας και της εξέλιξης του ρεμπέτικου τραγουδιού, της επανασύνδεσής τους με το χώρο που γεννήθηκε, την ιστορία  της σύγχρονης Ελλάδος και τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη