Το τρίτο του φιλικό προετοιμασίας έδωσε τη χθεσινή ημέρα, Τετάρτη (05/09) ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε εύκολα το Ρέθυμνο με 99-66 στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες ήδη έχουν αρχίσει να βγάζουν κάποια από τα πράγματα που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, ώστε να δημιουργήσει το σύνολο που θα επιστρέψει στην κορυφή και στους τίτλους.

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, την ώρα που στο χθεσινό φιλικό έλειπαν και οι διεθνείς των Πειραιωτών, η ομάδα πήρε πολύ καλό βαθμό στην επιθετική της λειτουργία. Οι 30 ασίστ στο ματς με το Ρέθυμνο επιβεβαιώνουν το παραπάνω, με τις συνεργασίες των γκαρντ, με τους ψηλούς να βγαίνουν, κάτι το οποίο άρεσε στον Αμερικανοισραηλινό τεχνικό.

Επίσης, η ομάδα βγάζει αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι της, κάτι το οποίο επίσης είναι ένα στοιχείο στο οποίο έχει δώσει μεγάλο βάρος ο Μπλατ. Οι Πειραιώτες κινούνται συνεχώς μακριά από την μπάλα, ώστε να δημιουργήσουν την κατάλληλη στιγμή προϋποθέσεις για ένα εύκολο καλάθι ή ένα ανοικτό σουτ.

Τέλος, ο Μπλατ έχει στο ρόστερ του παίκτες που σουτάρουν καλά από μακριά, που έχουν εμπιστοσύνη στο χέρι τους, δίνοντάς τους την άδεια να εκτελέσουν υπό καλές συνθήκες. Τα 14 τρίποντα που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στο φιλικό με το Ρέθυμνο, άλλωστε, δείχνουν ότι υπάρχει αυτοπεποίθηση από τους παίκτες, σημαντικό μερίδιο στο οποίο φέρει και ο κόουτς του Θρύλου.

Συνοψίζοντας, οι Πειραιώτες βρίσκονται ακόμη στην περίοδο του «χτισίματος» της ομάδας και σίγουρα έχουν ακόμη πολύ δουλειά μπροστά τους. Ωστόσο, είναι φανερά κάποια διαφορετικά στοιχεία που προσπαθεί να βάλει ο Μπλατ στο παιχνίδι της ομάδας, ώστε να βελτιωθεί και να πετύχει τη φετινή σεζόν όλους της τους στόχους.