Διθυραμβικά λόγια από την πολύ γνωστή διεθνή ιστοσελίδα Inside World Football η οποία σε δημοσίευμά της την Τετάρτη (05/09) αναφέρθηκε στην επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό μετά από 12 χρόνια, αλλά και στις κινήσεις του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το θριαμβευτικό comeback. Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Έλληνας Θεός: Ο Γιάγια Τουρέ έκανε θριαμβευτική επιστροφή στον Ολυμπιακό» χαρακτηρίζει τον πολύπειρο Ιβοριανό μέσο ως τον παίκτη «με το πιο υψηλό προφίλ ανάμεσα στους free agents», και την κίνηση του ισχυρού άνδρα των Ερυθρόλευκων ως «θρίαμβο»! Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού. Ναι, του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις για τη μεγάλη αυτή μεταγραφή


 Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα του InsideWorldFootball:

Ο Γιάγια Τουρέ είναι ένας «μύθος» του ποδοσφαίρου, αλλά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι τώρα ανυψωμένος στις τάξεις των Αθάνατων.

Ο Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό, 12 χρόνια μετά την τελευταία του σεζόν στους Έλληνες πρωταθλητές, την Κυριακή, αναμφισβήτητα ως ο free agent με το πιο υψηλό προφίλ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έγινε δεκτός από χιλιάδες οπαδούς που άναψαν καπνογόνα για τον εορτασμό της επιστροφής του, ενώ στη συνέχεια (της ημέρας) ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 στην ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Η μεταγραφή του τετράκις Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς, είναι ένας αναμφισβήτητος θρίαμβος για τον Ευάγγελο Μαρινάκη τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν εκεί, στην υποδοχή του παίκτη, προκειμένου να τον συνοδεύσει μέσα από το πλήθος του κόσμου.

Ο Τουρέ βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών συλλόγων προτού αποφασίσει το πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι για τον Γιάγια η ιδέα του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ήταν σαν να επιστρέφει στο σπίτι, η μόνη επιλογή για μένα ήταν να εκπληρώσω τις ανάγκες του και να σιγουρευτώ ότι ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τους οπαδούς μας αλλά και για τον ίδιο τον Γιάγια», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας θαυμάσιος ηγέτης για τον Ολυμπιακό τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό».

Ο Τουρέ είναι ένας παίκτης με τεράστιο brand name στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αναμφίβολα θα προσθέσει στη λάμψη και την αξία του Ολυμπιακού, ενός από τους πιο γνωστούς συλλόγους στον κόσμο.

Η επιστροφή του Τουρέ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι επίσης μια επιστροφή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο Europa League αυτή τη σεζόν.