Ξεκάθαρος πως η συμφωνία με το ΝΑΤΟ περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι πρόσφυγες που διασώζονται θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, ακόμα και αν εντοπιστούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

"Η Συμφωνία με το ΝΑΤΟ έχει κλείσει και ήδη από τις 02:30 τα ξημερώματα πλοία της Συμμαχίας πλέουν προς την ελληνική ακτογραμμή για να διασφαλίσουν ότι όποιος εντοπίζεται εντός των ελληνικών ή τουρκικών χωρικών υδάτων θα επιστρέφει στην Τουρκία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στις φήμες περί εξαίρεσης των Δωδεκανήσων από την επίμαχη συμφωνία ο κ. Καμμένος τις διέψευσε σε έντονο ύφος, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ολόκληρο το Αιγαίο.

"Ισχύει για όλο το Αιγαίο. Ισχύει από την Κάλυμνο έως την Κω, το Αγαθονήσι, ισχύει για όλο το Αιγαίο. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε για τη Ρόδο", είπε ο κ. Καμμένος εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στην οποία εμφανίστηκαν αυτές οι αποκαλυπτικές πληροφορίες.