Μια συναυλία φόρο τιμής στο ρεμπέτικο τραγούδι, μία μοναδική σύμπραξη κορυφαίων δεξιοτεχνών, αλλά και μια πραγματική γιορτή με τραγούδια που μέσα τους αναπνέει ακόμη ο θαλασσινός αέρας, θα απολαύσουμε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. 

Το πειραιώτικο ρεμπέτικο της ξακουστής τετράδας του Μάρκου Βαμβακάρη, τα τραγούδια των προσφύγων της Μικράς Ασίας, αλλά και τα τραγούδια της ξενιτιάς και της μετανάστευσης επιστρέφουν στο λιμάνι της εργατιάς και της προσφυγιάς, στις γειτονιές και τις ακτές του Πειραιά, για να μας διηγηθούν τις δυνατές κι ανθρώπινες ιστορίες τους.

Το ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, στέλνει το «σήμα» του από τα μέρη που γράφτηκε το πιο σπουδαίο ίσως κεφάλαιο του ρεμπέτικου. 

Κάποιοι από τους πιο σημαντικούς μουσικούς-δεξιοτέχνες, ερμηνευτές και μελετητές του είδους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα βράδυ και μοιράζονται μαζί μας την ομορφιά, αλλά και την υψηλή καλλιτεχνική αξία του ρεμπέτικου. Ο Δημήτρης Μυστακίδης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν, ο Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και η Ανατολή Μαργιόλα στο τραγούδι, συμπράττουν επί σκηνής γι’ αυτή την ξεχωριστή παράσταση. 

Την ιδέα και την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Όλγα Λασκαράτου. 

Εκτέλεση παραγωγής: FISHBOWL MUSIC TANK

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 

Δημήτρης Μυστακίδης – Μανόλης Πάππος – Ηρακλής Βαβάτσικας – Κυριάκος Γκουβέντας - Ανατολή Μαργιόλα 

INFO:

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 
Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη Θάλασσα
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ώρα προσέλευσης: 21:00

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».