"Συνεχίζουμε τον αγώνα, είμαστε σε ετοιμότητα, περιμένουμε τον νόμο για το ασφαλιστικό", είναι το μήνυμα των αγροτών μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι από 69 μπλόκα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Είμαστε σαράντα ημέρες στον αγώνα, δεν είναι αγώνας μια και έξω, ο αγώνας θα συνεχιστεί με τα άλλα λαϊκά στρώματα", δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μπούτας σημείωσε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο που δεν το κουβέντιαζαν μέχρι τώρα: "θα περιμένουμε να δούμε τον νόμο, παραμένουμε σε ετοιμότητα".

Ο Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα καλωσορίζοντας τους αγρότες, σημείωσε στην εισήγησή του ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος, ενώ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τάχθηκε για δεύτερη φορά κατά της απόφασης Κουτζαμάνη, λέγοντας ότι είναι κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.

"Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, εάν δεν αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους ανθρώπους που παράγουν, αλλά να κάνουμε κι έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους τους αγρότες που δυσκολεύονται να παράγουν και σε μια μικρή μειοψηφία που έχει ωφεληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια", ανέφερε.

"Θέλω να πιστεύω πως απέναντί μου έχω ανθρώπους του μόχθου. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση", σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αγρότες σε Τσίπρα: Συνεχίζουμε τον αγώνα - Κεντρική Εικόνα

Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση. Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συνεπώς η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, αλλά εκφράζετε με έναν έντιμο και ειλικρινή τρόπο τα αιτήματα και τις ανησυχίες σας", πρόσθεσε.

Όταν, μάλιστα, συναντήθηκε με τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα, είχαν έναν σύντομο διάλογο για το τσίπουρο με τον κ. Μπούτα να του δίνει μια μποτίλια με το ποτό και να του λέει ότι "εάν περάσουν τα μέτρα τότε αυτό θα είναι το τελευταίο γνήσιο τσίπουρο, μετά θα είναι μαϊμού". "Μόνο τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν", ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού.

O Βαγγέλης Μπούτας δίνει στον πρωθυπουργό... τσίπουρο παραγωγής του

Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, εκπροσωπούν το μπλόκο στη σημερινή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα: Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και προχθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.